wiola344 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 :grin: :grin: :grin: Na ciasto moidowe: -40dkg mąki -1 jajo -1 łyżeczka sody -3łyżki miodu -1/2 kost. margaryny -3łyżki cukru -szczypta soli wykonanie: margaryne,cukier,miód rozpuścić - nie gotować do ciepłego dodać mąkę z sodą i solą i jajo,wyrobić ciasto na gładką masę podzielić na dwie części i upiec osobno ok 15 min na złoty kolor Biszkopt: -4 jaja -1 szkl. cukru -1/2 szkl. mąki pszennej -1/2szkl. mąki ziemniaczanej -1 łyżeczka proszku do pieczenia -cukier waniliowy -sól Wykonanie: jaja ubić z cukrem dodać mąki z proszkiem i solą i delikatnie wymiezsać piec ok 30 min Krem: -1/2 litra mleka -20dkg cukru -cukier waniliowy -3 duże łyżki mąki pszennej -3 duże łyżki mąki ziemniaczanej -1 kost.margaryny Wykonanie: odlać pół szkl mleka i rozrobić w tym mąkę resztę mleka zagotować z cukrem i cu krem waniliowym, do gotującego się mleka wlać rozrobioną mąkę i gotować na małym ogniu ok 5 min rozetrzeć margarynę i gorącą masę dodawać do niej- ubijać mikserem aż masa stanie się gładka , na placek miodowy wyłożyć połowe masy ciepłej na to biszkopt i drugą połowe masy ,przykryć plackiem miodowym i polać polewą , Każdy ma swój przepis na polewę więc nioe podaje , choć ja rozpuszczam czekoladę mleczną z 4 łyżkami mleka i tym polewam ,czekolada z twardnieje i jest super Polecam . :grin: ;) :grin: Cytuj
Edytka78 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Wiolu pierwszy raz spotykam się żeby do margaryny na krem dodawać gorącą masę budyniową :grin: czy ta margaryna nie waży się? Jak gorąca ma być masa zaraz po ugotowaniu? :grin: Ja kiedys dobrze nie wystudziłam budyniu dodalam do margaryny i klapa :grin: . Cz to jest pewny sposób? Jakiej margaryny użyłaś? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.