pszczółka maja Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2007 [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] 150 g gorzkiej czekolady, 300 g orzechów laskowych, 175 g margaryny, 100 g cukru, 5 jajek, 50 g mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, sól, 6 łyżek likeiru kawowego (niekonieczne), polewy orzechowa, czekoladowa do ozdoby. Czekoladę rozkruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej. 250 g orzechów posiekać. Masło utrzeć z czekoladą i cukrem dodając po 1 żółtku. Dodać mąkę proszek do pieczenia posiekane orzechy i likier. Białka ubić ze szczyptą soli i połączyć delikatnie z ciastem. Formę babkową natłuścić i włożyć ciasto. Piec 45 min w temp 175 C. Wyjąć ostudzić. Udekorować polewą i pozostałymi orzechami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.