Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki: 1 puszka tuńczyka sałatkowego (rozdrobnionego) posiekane drobno oliwki (najlepiej nadziewane papryką) w ilości takiej jak objętość tuńczyka 1 - 2 łyżki majonezu do smaku sól do smaku Tuńczyka odcedzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Kromki pieczywa posmarować z zewnątrz masłem. Wewnętrzną stronę pieczywa posmarować masą i przykryć drugą suchą stroną. post-5244-1179472721_thumb.jpg Zapiec w tosterze. post-5244-1179472728_thumb.jpg Smacznego!!

  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Oj rzeczywiście pyszne są tosty z tuńczykiem. Już od dawna często je robimy. Tylko, że my (tzn. ja i mój partner) mamy pewny defekt. Nie potrafimy nie robić z nich małego "śmietniska"... Dajemy tam oprócz tuńczyka i oliwek, ser, pomidora, cebulkę. Dodatkowo, jakby tego było mało, smarujemy kromki chleba sosem tatarskim (lub czosnkowym) i keczupem... Efekt jest taki, że po zjedzeniu dwóch-trzech "trójkątów" ledwo dychamy... ;) A i jeszcze tak z praktyki dodam, że lepiej jest używać tuńczyka w kawałkach a nie sałatkowego. Tuńczyka używam w swojej kuchni od lat i moim zdaniem każdy tuńczyk sałatkowy to jest -przepraszam z góry z a dość okropne porównanie- "pies zmielony z budą"...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.