grumko Opublikowano 18 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2007 Składniki: 1 puszka tuńczyka sałatkowego (rozdrobnionego) posiekane drobno oliwki (najlepiej nadziewane papryką) w ilości takiej jak objętość tuńczyka 1 - 2 łyżki majonezu do smaku sól do smaku Tuńczyka odcedzić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Kromki pieczywa posmarować z zewnątrz masłem. Wewnętrzną stronę pieczywa posmarować masą i przykryć drugą suchą stroną. Zapiec w tosterze. Smacznego!! Cytuj
Klamerka Opublikowano 25 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2007 Oj rzeczywiście pyszne są tosty z tuńczykiem. Już od dawna często je robimy. Tylko, że my (tzn. ja i mój partner) mamy pewny defekt. Nie potrafimy nie robić z nich małego "śmietniska"... Dajemy tam oprócz tuńczyka i oliwek, ser, pomidora, cebulkę. Dodatkowo, jakby tego było mało, smarujemy kromki chleba sosem tatarskim (lub czosnkowym) i keczupem... Efekt jest taki, że po zjedzeniu dwóch-trzech "trójkątów" ledwo dychamy... ;) A i jeszcze tak z praktyki dodam, że lepiej jest używać tuńczyka w kawałkach a nie sałatkowego. Tuńczyka używam w swojej kuchni od lat i moim zdaniem każdy tuńczyk sałatkowy to jest -przepraszam z góry z a dość okropne porównanie- "pies zmielony z budą"... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.