Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podaję sprawdzony przepis na domowe krakersiki.

Mnie osobiście najlepiej smakują z róznymi pastami , a szczególnie z kremem twarogowym

składniki

20 dag mąki

1 jajko

1 łyżeczka cukru

1 łyżeczka soli

3 dag stopionego masła

100 ml mleka 10 dag maku

10 dag sezamu

Przygotowanie

Do zagłębienia w mące dodać jajko,cukier,sól,masło i mleko.

Wyrobić ciasto - ręcznie-ok. 15 minut lub za pomocą miksera nastawionego na najniższą prędkość .

Po wyrobieniu przykryć i odstawić na 2 godzinki.

Po upływie ok.2 godz ciasto podzielić na pół, każdy kawałek rozwałkować na posypanej mąką stolnicy do rozmiarów blachy.

2 blachy posmarować wodą i posypać sezamem.Na sezamie ułożyc ciasto,posmarować je wodą i posypać makiem.

Piec na środkowym poziomie gorącego piekarnika.Po upieczeniu ciasto połamać na kawałki.

Piec ok. 15 minut w temp. ok. 200*

Smacznego

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.