Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pizza z płatków kukurydzianych

Składniki:

3 małe kiełbaski np. śląskie,

2 jaja,

1-2 pomidory,

płatki kukurydziane,

ser tarty lub plastry krojonego,

troszkę masła,

keczup

Na dnie patelni o średnicy 20 cm przysmażamy na maśle plasterki kiełbaski, zasypujemy je płatkami kukurydzianymi na wysokość ok. 1,5-2 cm i wlewamy uprzednio rozbite jajka jak na jajecznicę. Kładziemy na to plastry pomidora i posypujemy serem (albo kładziemy cienkie plastry). Przykrywamy pokrywką. Po mniej więcej 7 minutach, jak ser się roztopi, wyjmujemy na talerz, polewamy keczupem.

post-5244-1180433264_thumb.jpg

Smacznego!!

Opublikowano

:cry:  Ale extra przepis moje dzieci mogły by jeść pizze bez końca ,a mam duuużo płatków to dzis zrobie. Dzieki grumko za przepisik :razz: :razz: własnie pokazałam córce i juz mi skacze z radości :cry:

Opublikowano

:cry:  basqo napeno zmiekną bo tam dajesz jajko i mysle ze troche beda chrupkie ale nie zabardzo :cry:

Opublikowano

:cry: :razz: :razz:  A oto moje dzieło naprawde pychotki polecam każdemu :cry: :P  dzięki grumko za wspaniały pomysł zastanawiałam się skąd masz takie cuda :razz:

post-4684-1180467080_thumb.jpg

post-4684-1180467110_thumb.jpg

post-4684-1180467126_thumb.jpg

Opublikowano
wiola344: mam sporo książek tematycznych :cry: poza tym od lat przeglądam przepisy w sieci i jak mi się trafi coś co uważam za ciekawe to kopiuję do worda i drukuje :cry: ten właśnie przepis znalazłem kiedyś w necie
Opublikowano

:cry:  Dziekuje za odpowiedz grumko ,ja też lubie poszperać w necie w poszukiwaniu różności ale nie natrafiłam na takie cudo które okazuje się smaczne i szybkie ,choć musze się przyznać że ja lubie potrawy raczej sprawdzone tak jak jest tu a w niektórych niema tak wyczerpujących odpowiedzi  albo zdięć ,jestem wzrokowcem i jak nie zobacze to raczej mało prawdopodobne abym sprewdziła no chyba ze przepis naprawde wart jest sprawdzenia, więc szukaj dalej i podawaj takie rózne wspaniałości,pozdrawiam :cry: :razz:

• Like 1
Opublikowano

:cry:  Ja płatków sypałam tak jak pisze grumko ok 2 cm tak aby dobrze była pokryta kielbasa no i aby cos było czuć przy jedzeniu a sera to wedle upodobania ,ja lubie dużo ,życze smacznego :cry: :razz:

Opublikowano

:cry:  Zapewniam cie jest rewelacyjna szybko się ją robi a i smakuje mówiąc szczerze to nie nadążyłam jej szykować tak szybko znikała :cry: :razz:

Opublikowano

Wierzę na słowo.Jak wypróbuję to napiszę swoją opinię.Może nawet jutro spróbuję ją zrobić.Dzięki Wiolu.Pozdrawiam.Tak wogóle to nie wiem czy mogę mówić do pani po imieniu,bo pani jest starsza odemnie i ma już rodzinę.Ja mam 24 lata,jeszcze studiuję i nie jestem jeszcze mężatką. :cry:

Opublikowano

:cry:  Witaj marzycielko w przwdzie mam córkę o rok młodsza od ciebie ale tu jak zauważyłam jest różnie  :cry:  więc wybór pozostawiam tobie :razz:  Pozdrawiam