Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Szukałam na forum ale nie znalazłam podobnego przepisu więc zarzucam mój przepis na: Słodkie kulki Składniki: :razz: 1 kostka margaryny np. Kasi :razz: 1 szklanka curku :shock: 1 paczka płatków owsianych (może być mniej) :grin: 0,5 szklanki mleka :roll: 4 łyżki kakao :roll: 3 paczki ryżu preparowanego (prażonego) :roll: pół szklanki posiekanych orzechów włoskich lub laskowych Przygotowanie: Margarynę, cukier i mleko podgrzać- nie dopuszczać do zagotowania, dodając kakao. Po połączeniu składników zdjąć z ognia, wsypać płatki owsiane, ryż i orzechy. Wszystko razem starannie wymieszać. Po ostudzeniu formować kulki. Wstawić do lodówki. Smacznego!! Cytuj
Katarzyna Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Kasiulku przepis zapowiada się smakowicie, koniecznie muszę zrobić. :grin: Jak myślisz mogę dodać rodzynki, czy lepiej nie przesadzać. :razz: Pozdrawiam i jak tylko zrobię dam znać :shock: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 Kasiu myślę, że możesz dodać rodzynek, wtedy można zmiejszyć ilość np. ryżu prażonego... Kulki są znakomite- ten przepis przypomina mi moje dzieciństwo :razz: Ja sama chyba zrobię sobie te kulki jak tylko kupię składniki :shock: Cytuj
l_efta Opublikowano 24 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 dziękuję za link:) przepis wydaje sie smakowity:):shock: i musze go koniecznie wypróbować:razz: a tak poza tym to dziekuje za notkę o płatkach:) pozdrawiam:) Cytuj
Kasiulek Opublikowano 24 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2007 l_efta jak zrobisz kiedyś kulki to daj znać czy smakowały! Pozdrawiam!! Cytuj
Edytka78 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Jaka wielkość ma być tej paczki płatków owsianych ile ma ważyć? :razz: Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Ciężko mi powiedzieć- ja miałam paczkę pół kilogramową :shock: Dodatkową wskazówką jest to, że nie należy wsypywać całej paczki od razu... Wsypujemy po trochu i tak, żeby wszystko było zamieszczone. :razz: Ale myślę, że paczka od 0,5 do 1 kg będzie wystarczyła. Cytuj
Edytka78 Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dzięki za odpowiedź Kasiulek Pozdrawiam :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Kasiulek proszę o radę ,czy można nie dawać płatków owsianych i czymś je zastąpić. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Trochę należy dać- zapewniam, że w tej czekoladzie mają bardzo dobry smak... Myślę, że jeśli dodasz trochę płatków i resztę zastąpisz np. posiekanymi orzechami i ryżem preparowanym będzie ok :razz: Cytuj
apsik Opublikowano 25 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2007 Dziękuję za szybką poradę . :razz: Cytuj
Dorota Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 Witam, zrobiłam te kuleczki, i wyglądały one tak: Kuleczki są bardzo dobre, polecam i pozdrawiam Kasiulka :mrgreen: Cytuj
Yola79 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2010 ooo tak smak dzieciństwa, pamiętam jak zajadałam je kilkanaście lat temu chętnie powrócę do tego smaku. dziękuje za przepis Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi