anulka2a Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2007 poszukuje przepisu na gruszki w occie pomozcie Cytuj
ina12 Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2007 Gruszki w occie 3 kg. ładnych, niezbyt dojrzałych gruszek 1 kg cukru 1/2 l octu kilka goździków trochę cynamonu Gruszki obrać, większe pokroić w ćwiartki, wydrążyć gniazda. Cukier zalać octem oraz dwoma szklankami wody, dodać goździki i cynamon, zagotować. Zalewę ostudzić i zalać nią ułożone w garnku gruszki. Odstawić na cały dzień. Na drugi dzień zlać syrop i zagotować. Gruszki wyłożyc do słoików, zalać ostudzonym syropem, zakręcić słoiki, pasteryzować 20 - 25 min. Cytuj
mac51 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Naprawdę warto zrobić :D Pycha ;) Cytuj
ina12 Opublikowano 1 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2007 Macieju ja naprawdę w dalszym ciągu Cię podziwiam i dziękuję że skorzystałeś z tego przepisu. Posiadam jeszcze jeden przepis też bardzo dobry od teściowej, narazie nie mam czasu żeby go poszukać. Pozdrawiam Cytuj
niuniaczek Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Zrobiłam te gruszki, bo akurat teściowie przywieźli całe mnóstwo gruszek. Nie próbowałam ich jeszcze ale w słoikach wyglądają imponująco. dzięki, pozdrawiam, :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.