Kasiulek Opublikowano 3 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2007 Gdy zostaje mi chleb robię z nim coś takiego : Obieram cebulkę (3 lub 4 sztuki), kroję ją np. w piórka (jak mi się nie chce to tylko w krążki). Wrzucam na patelnię ze smalcem albo olejem. Na wierzch cebuli układam stary chleb pokrojony w kromki i przykrywam. Po chwili obracam. Po wyjęciu chlepka z patelni jest on mięciutki, pachnący i bardzo smaczny. Oto mój sposób na pozbycie się czerstwego pieczywa ;) RADA: Od czasu do czasu przemieszać cebulę aby się nie przypaliła Ogień nie może być duży- cebulka ma być zeszklona a nie spalona! Cebulkę można później wykorzystać np. do zup, sosów czy czego się tam chce :D Smacznego! Cytuj
Najdzi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Bardzo dobry pomysł na odświeżenie chlebka :?: Cytuj
AnnaK Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 :?: Dzięki Kasiulku! Dobry sposób na wykorzystanie każdej czerstwej kromki. Cytuj
Kasiulek Opublikowano 25 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Heh- będę nieskromna ale powiem, że to genialny pomysł... no bo po co wyrzucać chlebek ;p Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.