Jolanta Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Skladniki: 6 jaj 1/2 szkl. maki ziemniaczanej 1 szkl.maki proszek do pieczenia maly(15 g) 1 lyzka octu 3/4 szkl cukru 3 lyzki oleju Wykonanie: Zoltka oddzielic od bialek,bialka ubic na sztywna piane i dodac cukier i dalej ubijac zeby troche sie rozpuscil cukier.Do zoltek dodac proszek do pieczenia i ocet i wymieszac.UWAGA zoltka napuchna.Do ubitych bialek dodac obie maki i delikatnie zamieszac i nastepnie dodac napuchniete zoltka i na koniec olej.Wszystko dokladnie wymieszac(ja zawsze uzywam miksera).Piec 30 min. w temp.175* Przepis mam od niepamietnych czasow i zawsze sie udaje,pieknie wyrosnie i jest smaczny,musicie sie sami przekonac :-) . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
andy8 Opublikowano 26 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2007 Słyszałam że biszkopty z octem pięknie rosną ale sama tak jeszcze nie próbowałam zrobić-choć najwyższa pora Cytuj
Jolanta Opublikowano 28 Września 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Andy kochana to do DZIELA.Polecam. :-) . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
ina12 Opublikowano 28 Września 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2007 Dodam że w czasie pieczenia można otwierać piekarnik i nie opadnie. Cytuj
andy8 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Użyłam tego biszkoptu do tortu na urodziny mojej córeczki,chyba popełniłam jakiś błąd bo nie wyrósł za bardzo a tort tak wyglądał,czy był za niski? Cytuj
Jolanta Opublikowano 3 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Andy czemu piszesz ze ci nie wyszedl biszkopt przeciez tak pieknie wyglada juz bym go zjadla :shock: .Mi nigdy nie opadl i zawsze pieknie wyrasta.Nie mam pojecia jaki blad popelnilas.Ale nie zrazaj sie nastepnym razem napewno sie uda.Pozdrawiam. :mrgreen: . [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
iwona30 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Andy tort wcale nie wyszedł niski jest w sam raz i bardzo ładnie ci wyszedł. Cytuj
ina12 Opublikowano 3 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2007 Andy bardzo ładny tort zrobiłaś, ja widzę że on nie jest za niski. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Elu, potwierdzam - mam ten sam przepis również od bardzo dawna. Nigdy nie używałam innego. Mam go od swojej mamy. Zawsze sie udaje i nigdy mnie nie zawiódł. Jak nie mam octu do dodaję łyżkę wódki - wychodzi bez różnicy taki sam. pozdrawiam, pa :mrgreen: Cytuj
andy8 Opublikowano 4 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2007 Właśnie mi się przypomniało że ja pr do pieczenia nie zmieszałam z żóltkami jak Jolu polecałaś i chyba dlatego był niższy niż powinien ale tort i tak był pyszny dzięki za pochwały :mrgreen: Cytuj
Jolanta Opublikowano 5 Października 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2007 Andy kamien z serca mi spadl!!!! Zawsze podaje sprawdzone przepisy i dlatego sie z wami nimi dziele :P .Pozdrawiam. [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Ryszard Opublikowano 9 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Katastrofa, nie opadl bo nawet jeden milimetr nie wyrosl.Nie winie przepisu bo musialem tradycyjny biszkopt upiec jak zawsze z 4 jaj i nie wyrosl ale byl przynajmniej puszysty,to chyba maka miala ok 2 mies. 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.