teresap Opublikowano 15 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2007 To karpi mojego syna uwielbia go Idzie wigilia uważam że się przyda , jeśli spróbujecie jak się mówi nie pożałujecie Na dno naczynia żaroodpornego włożyć cebulki tak aby lekko przykryła dno, pokrojoną w krążki i 2 średnie marchewki też krążki no i karpia pokrojonego na porcje –wedle uznania lekko posypać wegetą i pieprzem . Wszystko zalać majonezem posypać żółtym serem 20 dag. Zapiec w piekarniku Można posypać zieloną pietruszką ;) Cytuj
ali Opublikowano 16 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Brzmi smakowicie, ale jak długo zapiekać i w jakej temperaturze? Cytuj
teresap Opublikowano 16 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2007 Trzeba sprawdzać aby karp się nie rozleciał, ja zapiekam około 25 - 30 min. Jak pisałam wcześniej ja mam piekarnik tz. zielony i nie pokazuje temperatury ale 180-200 Cytuj
Dalovay Opublikowano 18 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2007 U nas zawsze byl karp pieczony z pieczarkami w srodku.Mniaaam! Cytuj
teresap Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2007 Zapewniam Cię daovay że ten jest też - Mniaaam! Pozdrawiam i liczę że ktoś go wypuje wiem wiem na ŚWIĘTA - POCZEKAM Cytuj
carolina0 Opublikowano 5 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2007 czesc dziewczyny , zrobilam ta potrawe, lecz nei z karpia , tylko z innych filetow rybnych, ....... potrawa byla dobra, lecz troche za slodka, ......... nie wiem czy to ta cebula robila, czy ten majonez............, jeszcze z pieczarkami chche wyprobowac.... Cytuj
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2007 Witajcie Ja uważam Carolino że tu musi być karp żadna inna ryba , W najbliższym czasie podam łososia w sosie koperkowym i smak ten ma tylko łosoś mimo że sos stosuje do innych ryb ale to nie jest ten smak . A co do słodkości to można zmniejszyć marchewki POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.