Marra Opublikowano 1 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2008 Składniki: 6 porcji kurczaka (udek) oliwa z oliwek 1 łyżka przyprawy meksykańskiej (Kamis) 1 łyżka mąki Kurczaka nacieramy przyprawą, obtaczamy w mące i obsmażamy na oliwie. Sos: 1 kostka masła 3 duże ząbki czosnku (drobno posiekanego) 1 duża posiekana cebula 4-5 łyżek keczupu 1 łyżka octu winnego kopiata łyżka cukru 2 kopiate łyzki powidła śliwkowego filiżanka rosołu Do dużego rondla dajemy masło, rozpuszczamy je, wrzucamy czosnek i cebulę, zasmażamy często mieszając. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pozostałe składniki sosu, zagotowujemy cały czas mieszając. Jezeli trzeba doprawiamy do smaku. Łączymy z wcześniej obsmażonym kurczakiem i dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko. Ja podałam z ziemniaczkami i też bardzo smakowało. Ps Przepis mam od koleżanki, mam nadzieję, że nie powieliłam go. Smacznego!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.