kondi Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Pizza ślimak 20 gram drożdży 200 ml mody łyżka oleju 1/2 łyżeczki soli ok 300 gram mąki Połączyć składniki ,wyrobić ciasto i pozostawić do wyrośnięcia na ok 40-50 minut Rozwałkować ciasto na placek ok 3-5 cm , posmarować sosem do pizzy podsypać serem i mozna rozłożyć dowolne dodatki jak pieczarki ,szynka czy papryka pokrojona .następnie placek zwinąć w rulon ,i kroić na paski około 5 cm , następnie należy ułożyć bułki na pergaminie wzorkiem do góry . piec w piekarniku 200*C .. długość zależy od wielkości bułek . SZYBKIE I łATWE WYKONANIE Cytuj
campari Opublikowano 29 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 robie calkiem podobne.... czasami wkladam takie porcyjki do formy od muffinek posypujac je dodatkowo zoltym serem 1 Cytuj
kondi Opublikowano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2008 bardzo apetycznie wyglądają . Cytuj
Novinha Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Świetny przepis! Prosty i tani. Chętnie wrzuciłabym zdjęcie bułeczek, ale zniknęły w zastraszającym tempie. Z podanych składników wyszły mi dwie blachy bułek. Do nadzienia użyłam kiełbasy, startej na tarce cebuli i naci selera. Na wierzch położyłam paseczek sera. Cytuj
Anooosia Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Mam pytanie :D co to jest ta 'moda', której trzeba użyć do ciasta? I ile mniej więcej powinno się piec tą pizzę w piekarniku? :lol: pozdrowienia :-D Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 moje dzieciaki mowia na to pizzetki, no i pizzetki mielismy wczoraj na kolacyjke :) farsz jak zwykle wg upodoban. Cytuj
Anooosia Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Bardzo pyszna jest ta pizza ślimak, wczoraj się nią zajadaliśmy :sad: Cytuj
kondi Opublikowano 2 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Września 2009 Muszę się pochwalić że dzisiaj mój syn (ma 13lat) sam zrobił tą pizze i wyszła mu bardzo dobra Cytuj
iwona30 Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Muszę spróbować tą pizze bo wygląda bardzo smakowicie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi