Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

RISOTTO PIECZARKOWE 2 cebule 2 torebki ryżu 1 szkl. bulionu 40 dag pieczarek 10 dag boczku wędzonego 4 pomidory 3łyżki oleju 1/2 pęcka natki pietruszki RYŻ UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE DO MIĘKKOŚCI. PIECZARKI UMYĆ, OBRAĆ I POKROIĆ. CEBULE OBRAĆ, POSIEKAĆ I ZESZKLIĆ NA OLEJU. NASTĘPNIE DODAĆ PIECZARKI, POSOLIĆ I UDUSIĆ, DOLEWAJĄC TROCHE BULIONU. POMIDORY ZANURZYĆ WE WRZĄTKU, ZDJĄĆ SKÓRKE I POKROIĆ W DROBNA KOSTKE. BOCZEK POKROIĆ W KOSTKE I PODSMAŻYĆ, BY TŁUSZCZ SIE WYTOPIŁ. POMIDORY I BOCZEK WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI, WLAĆ POZOSTAŁY BULION I ZAGOTOWAĆ. NATKE OPŁUKAĆ I POSIEKAĆ. GORĄCY RYŻ WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI I POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.