KAROLA Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 RISOTTO PIECZARKOWE 2 cebule 2 torebki ryżu 1 szkl. bulionu 40 dag pieczarek 10 dag boczku wędzonego 4 pomidory 3łyżki oleju 1/2 pęcka natki pietruszki RYŻ UGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE DO MIĘKKOŚCI. PIECZARKI UMYĆ, OBRAĆ I POKROIĆ. CEBULE OBRAĆ, POSIEKAĆ I ZESZKLIĆ NA OLEJU. NASTĘPNIE DODAĆ PIECZARKI, POSOLIĆ I UDUSIĆ, DOLEWAJĄC TROCHE BULIONU. POMIDORY ZANURZYĆ WE WRZĄTKU, ZDJĄĆ SKÓRKE I POKROIĆ W DROBNA KOSTKE. BOCZEK POKROIĆ W KOSTKE I PODSMAŻYĆ, BY TŁUSZCZ SIE WYTOPIŁ. POMIDORY I BOCZEK WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI, WLAĆ POZOSTAŁY BULION I ZAGOTOWAĆ. NATKE OPŁUKAĆ I POSIEKAĆ. GORĄCY RYŻ WYMIESZAĆ Z PIECZARKAMI I POSYPAĆ NATKĄ PIETRUSZKI. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.