Witaj 🙂
Widzę, że wiesz co możesz jeść a czego unikać, a to już dobrze 🙂
Te dwie rzeczy, które napisałaś myślę, że mogą być 🙂
Sosem sojowym możesz przyprawiać zupy, sosy, sałatki, generalnie wszystko. Można nim marynować mięso.
Można przygotować:
:arrow: wiosenny twarożek (chudy biały ser, jogurt naturalny, rzodkiewki, zielony ogórek, szczypiorek);
:arrow: jajecznicę z dodatkiem boczku, pomidorów lub papryki;
:arrow: omlet z cebulą, pomidorem;
:arrow: szaszłyki drobiowe z cebulą i cukinią;
:arrow: grillowaną rybę z warzywami;
:arrow: sałatkę z pomidorów, kawałków indyka, oliwy z oliwek, soku z cytryny i ziół;
:arrow: sałatkę z zielonej sałaty, pomidorów, bazylii, rzodkiewek i oliwy z oliwek;
:arrow: surówkę z kapusty pekińskiej, kiszonych ogórków, pestek słonecznika, szczypiorku;
:arrow: surówkę z kiszonej kapusty, marchewki i oliwy z oliwek;
:arrow: jogurt naturalny z dodatkiem owoców i płatków migdałów lub pestek dyni;
:arrow: zapiekankę z warzyw (np.: brokuła, kalafiora, pora, marchewki, fasolki szparagowej, cebuli, czosnku) i polędwicy, szynki;
:arrow: zupę jarzynową może być też krem z warzyw.
Możesz zerknąć również tutaj:
:arrow: https://www.smaczny.p...owa_na_kolorowo tylko bez ziemniaków
:arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow
:arrow: https://www.smaczny.p...rczaka_i_cebuli
:arrow: https://www.smaczny.p...czna_jajecznica
:arrow: https://www.smaczny.p..._dla_diabetykow
:arrow: https://www.smaczny.p...rdowej_glazurze
:arrow: https://www.smaczny.p...i_pestkami_dyni
Mam nadzieję, że trochę pomogłam :grin:
Ps. jeśli coś źle napisałam to proszę mnie poprawiać :blush: