Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 07.03.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. SkladnikiNa ciasto: 30 dag maki 1 kostka margaryny 10 dag cukru 4 jaja 3 lyzki kwasnej smietany 1 lyzeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 sloik dzemu kwasnego 25 dag bakalii Masa budyniowa mysle, ze kazdy ma swoja wyprobowana ;) Wykonanie: Make przesiac z proszkiem do pieczenia,dodac margaryne i posiekac nozem, nastepnie dodac cukier puder,zoltka,smietane.Ja wszystko wyrabiam mikserem.Ciasto podzielic na dwie czesci. Potrzebne sa dwie jednakowe blaszki, ktore wylozyc papierem do pieczenia.Ciasto rozprowadzic.Na ciasto wylozyc polowe sloika dzemu a na to wylozyc tez powlowe ubitej piany z bialek z 2 lyzkami cukru,a na koniec wysypac polowe bakali.Piec na zloty kolor ok 20 min w temp 180*. Dla wyjasnienia wszystko dzielimy na pol,czyli ciasto, dzem,ubita piane z bialek i bakalie. Ciasto dobrze wystudzic przelozyc masa budyniowa,(o czyli ciasto-masa budyniowa-ciasto). Zdjecie dodam pozniej :) .
    1 punkt
  2. Smoka zrobiłam na Nowy Rok do piany dodałam kisiel wiśniowy z cukrem,bardzo smakuje mojej rodzince
    1 punkt
  3. Miałam ten przepis juz wcześniej z książki "101 przepisów siostry Anastazji". U mnie też to ciasto szybko zniknęło (zresztą jak każde...). Rodzince bardzo smakowało. Pozdrawiam
    1 punkt
  4. Masz rację Basiu, a jeszcze inna nazwa tego to 'pychotka' z książki 'Przepisy siostry Anastazji'
    1 punkt
  5. Śliczne i z pewnością smaczne!!! Mmmmniam :)
    0 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.