Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 16.03.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. Każdemu wychodzi inaczej i to mi się podoba niby jeden przepis :( a co dom to inna odsłona. :) Ino mam pytanie z innej kategori śliczną serwetkę widzę na zdjęciu kupna czy zrobiona???
    1 punkt
  2. Coś dla miłośników prawdziwej słodkości. Ciasto składa się z biszkoptu, masy krówkowej z bezami, a wszystko przykrywa puszysta bita śmietana posypana wiórkami czekolady. Zapraszam na przepis w formie filmy dostępny na YouTube: https://youtu.be/WW9WyCeMyT0 Składniki na biszkopt: 3 jajka 1/2 szkl. cukru 1/2 szkl. maki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Masa kajmakowo-bezowa: 180 g masła miękkiego 1 puszka masy krówkowej (kajmakowej) 200g bez Masa śmietanowa: 660 g śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 40 ml wody do żelatyny czekolada mleczna na wierzch Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać pojedynczo żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać łyżką drewnianą. Ciasto wylać do prostokątnej formy o wymiarach 25 cm na 36 cm, której spód wyłożony został papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 20 min w temperaturze 170° C. Po upieczeniu zostawić biszkopt w zamkniętym piekarniku przez 15 min. Po tym czasie wyjąć go z piekarnika i zostawić do całkowitego ostygnięcia. Wierzch biszkoptu ściąć. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać po łyżce masy krówkowej i miksować. Następnie dodać bezy (pocięte nożem na małe kawałki) i mieszać łyżką. Tak przygotowaną masę z bezami nałożyć na wcześniej upieczony biszkopt. Następnie ubić śmietanę. Po ubiciu dodać 2 łyżki cukru pudru i wszystko dobrze miksować. Na koniec dodać żelatynę, rozrobioną w wodzie. Wszystko zmiksować. Bitą śmietanę nałożyć na masę krówkową i wszystko posypać startą czekoladą. Smacznego!
    0 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.