Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 23.06.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. Cóż, może nie będzie to super pomocne ale... Ja po prostu nie jadam czerwonego mięsa, ogólnie jedynym mięsem jakie jem jest drób, nie wspominam o rybach. Poza tym masa warzyw. Jeśli coś smażonego to tylko na oliwie z oliwek. Masło czasami do rybki i kanapek :grin:
    1 punkt
  2. ZAPIEKANKA RYBNA (FAZA P+W) 2 filety z ryby 4 pomidory cebula łyżka otrębów pszennych sól sok z cytryny olej parafinowy Filety lekko osolić i skropić sokiem z cytryny.Dno niedużej,żaroodpornej foremki wyłożyć plasterkami pomidora i posypać posiekaną cebulą.Ułożyć filety,przykryć następną warstwą plastrów pomidora i posypać cebulą.Oprószyć otrębami,polać troszkę olejem parafinowym i piec w piekarniku ok.45 minut. KLUSECZKI Z ZIOŁAMI (FAZA P) 10 dkg.otrąb mieszanych 1/2 szkl.mleka łyżka mąki kukurydzianej jajo,sól posiekany szczypiorek,natka pietruszki,bazylia Otręby zalać mlekiem,dodać makę,jajo,sól i zioła,wymieszać.Z masy formować małe kluseczki,wkładac do wrzatku i gotować na wolnym ogniu. PIERŚ Z KURCZAKA NA WARZYWACH (FAZA P+W) pierś kurczaka mała cebula pęczek włoszczyzny 1/4 kostki rosołowej 2 szkl.wody sól,pieprz Włoszczyznę oczyścić,pokroić wraz z cebuląw małą kostkę.Pierś posolić,oprószyc pieprzem.Podsmażyć na teflonie pierś z każdej strony na rumiano.Na tej samej patelni podsmażyć warzywa,zalać wodą z rozpuszczoną kostką rosołową.Ułożyć na warzywach pierś i piec w piekarniku w 180 stopniach ok.40 minut.Podczas pieczenia polewac kilkakrotnie pierś sosem który się wytworzył podczas pieczenia.
    0 punktów
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.