Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 06.08.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. 25 dag ryżu 1/2 l wody 6 dag tłuszczu 2 dag grzybków suszonych 40 dag jarzyn - marchwi, pietruszki, selera, kapusty włoskiej, pora lub cebuli 3 dag koncentratu pomidorowego sól, pieprz 1 łyżka siekanej natki pietruszki 4 dag masła 2 dag bułki tartej Grzyby suszone opłukać i ugotować, osaczyć, drobno posiekać. Ugotować ryz na sypko zastępując część wody wywarem z grzybów. Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w kostkę i ugotować w małej ilości wody z dodatkiem tłuszczu. Gdy jarzyny będą miękkie, wymieszać z ryżem, z grzybami i z koncentratem, posypać siekaną zieloną pietruszką. Uformować na półmisku i polać masłem z zrumienioną bułką tartą.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.