Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 01.10.2018 uwzględniając wszystkie działy

  1. Ja się wiecznie odchudzałam do niedawna, choć nadal ćwiczę ale to dla jędrnego ciała. W każdym razie żadne diety cud nie pomagały w końcu postanowiłam jeść wszystko bo kocham jeść (nawet czasami słodycze ) ale w dużo mniejszych ilościach, do tego zaczęłam brać suplementy wspomagające i ćwiczyć 3 razy w tygodniu. Nie było tak ciężko bo jadłam wszystko co lubię :smile: i schudłam 7 kg w 5 miesięcy. A figurę mam wysportowaną więc efekt super:)
    1 punkt
  2. Ratatouille Bakłażan 1 średni Cebula 2szt. Papryka czerwona 1 średnia Pomidory (ja mam z puszki bez skórek) Czosnek Pieprz ziołowy Tymianek Bazylia Bakłażana myjemy, kroimy w plasterki, ok 1 cm, lekko solimy każdy plaster (by nie zgorzkniał) i odstawiamy. Cebulkę i paprykę kroimy w kostkę, dusimy w minimalnej ilości wody na patelni, dodajemy również pokrojonego w większą kostkę bakłażana, pomidory z sokiem, podduszamy, dodajemy przeciśnięty czosnek, pieprz, tymianek, bazylię i dusimy do miękkości. ------------------------------ SCHABOWY BEZ BUŁKI TARTEJ 1 porcja mieska ( najlepiej piers z kurczaka) 1 jajko sól, pieprz do smaku Ubijamy mieso jak to przy kotlecie schabowym kotleta obtaczamy w jajku i rzucamy na rozgrzana patelnie. Przyprawiamy i gotowe! ---------------------------------- Galaretka z kurczaka 1 podwójna pierś pęczek włoszczyzny kostka rosołowa (najlepiej z lisćmi laurowymi i zielem angielskim) pieprz 3 łyżeczki żelatyny ćwiartka cytryny Gotujemy wywar z jarzyn i przypraw. Piersi kroimy na 4 kawałki. Gdy wywar gotuje sie, wkładamy pierś i gotujemy (po ugotowaniu powinna być bardzo miękka). Po ugotowaniu kroimy lub szarpiemy mięsko na małe kawałeczki, wkładamy do salterek. W międzyczasie w 0,5 l gorącego wywaru rozpuszczamy 3-4 łyżeczki żelatyny i zalewamy mieso w salaterkach. Wstawiamy do lodówki do zastygniecia. Przed jedzeniem na galaretkę wyciskamy cytrynę ------------------------ Pulpety z wołowiny 0,5 kg zmielonej wołowiny jajko cebula pieprz odrobina soli Mięso mieszamy z jajkiem i posiekaną cebulą,doprawiamy i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki drobiowej.Wyjmujemy,kładziemy na talerz(mi wyszło 12 sztuk)Możemy jeść z sosem chrzanowym(chrzan wymieszany z serkiem naturalnym)albo pomidorowym(zmiksowane pomidory świeże lub z puszki gotować na małym ogniu z dodatkiem oregano lub bazylią-jak ktoś chce może zagęścić mąką kukurydzianą) Smacznego ---------------------------------------- Flaczki żołądki kurze warzywa jak do rosołu rosołek w proszku lub przyprawy według uznania, dodatkowo majeranek koncentrat pomidorowy Gotujemy żołądki z warzywami i przyprawami do zmięknięcia, kroimy je w plasterki. Wrzucamy do wywaru i doprawiamy majerankiem i konc. pom według własnego uznania. --------------------------------- szpinak (-owa zupa) proste zdrowe dietetyczne smaczne - paczka szpinaku mrożonego - ząbki czosnku kilka conajmniej - sól, pieprz - łyżka jogurtu opcjonalnie: jajko gotowany kurczak Kilka ząbków czosnku wrzucam do garnka, nalewam trochę wody i na gaz. Na to wrzucam paczkę szpinaku razem z folią. No dobra żartuję oczywiście bez. Przykrywam i czekam aż zapyrkoli. Dodaję troche soli i sporo pieprzu. I wtedy albo wyjmuję na głęboki talerz taki szpinakowy krem i na to daję kleksa z jogurtu i wkrajam kurczaka. Ślicznie to wygląda. Albo do garnka wbijam ostrożnie jajo, nie mieszam, tylko przykrywam i zmiejszam gaz. Jajko się ugotuje na szpinaku i przenoszę łychą z porcją szpinakową. Też kleksuję jogurtem. Dla efektu kleksy jogurtowe posypuję czerwoną papryką w proszku --------------------------------------- źródło: http://www.dieta.pl/grupy_wsparcia/xxl-20-...e-dukana-3.html
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.