Skocz do zawartości

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 25.07.2024 uwzględniając wszystkie działy

  1. Składniki: 1/2 kg fasolki szparagowej 2 pomidory cebula czerwona szczypiorek ser feta sól pieprz czosnek Sos: łyżka ostrej musztardy łyżeczka miodu łyżka oliwy z oliwek sok z połowy cytryny Przygotowanie: Fasolkę oczyścić,ugotować w osolonej wodzie,odcedzić przelać zimną wodą,pozostawić do wystygnięcia,przełożyć do salaterki,dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę,pomidory pokrojone w kostkę ,pokrojony szczypiorek,przeciśnięty przez praskę czosnek,sól,pieprz,fetę pokrojoną w kostkę.Składniki sosu dokładnie połączyć polać sałatkę delikatnie wymieszać. Wstawić do lodówki na godzinę do schłodzenia.
    1 punkt
  2. Prosty, smaczny i przede wszystkim ekspresowy przepis kiedy jesteśmy głodni i zależy nam na czasie. Składniki: Makaron ryżowy -150 g Zielone Pesto (kupne w sklepie) – 2 czubate łyżki 2 jajka Pieprz – opcjonalnie Zalać wrzątkiem wody makaron ryżowy i zakryć pokrywką. Odczekać 5 min i odlać wodę z garnka. W międzyczasie ugotować 2 jajka na miękko ( 3 min ) Przełożyć makaron na talerz następnie dodać 2 czubate łyżki zielonego pesto. Na koniec pokroić ugotowane jajka na plasterki ( ilość dowolna ) i wrzucić do dania. Szczyptę pieprzu do smaku Smacznego ! 😊
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.