CIASTO JASNE:
3szkl mąki pszennej, 1szkl cukru, 250g margaryny, 1 jajko
zagnieść ciasto i włożyc na 30 min do zamrażalnika
CIASTO CIEMNE
3 jajka, 1 szkl gęstej śmietany, 1/2 szkl cukru, 2 łyżeczki kakao,1łyżeczka sody rozpuszczona w łyżce letniej wody
ubić białka dodać zółtka potem cukier i resztę składników. ciasto jasne zetrzeć na tartce o grubych oczkach i delikatnie wymieszać z ciastem ciemnym. piec około godziny.ostudzić i przekroić na połowę tak aby powstały dwa placki
KREM
2 duże budynie(na 0.75l mleka każdy), 3łyzki cukru, 1l mleka
250g margaryny(maryna)
ugotować budyn, ostudzić. utrzec margaryne i powoli po łyżce dodawać budyn, az powstanie puszysta masa.
galaretkę truskawkowa rozpuścić w szlance wody i ostuzić.
na ciaso położyć polowe masy, na to układać biszkopty namoczone w galaretce i przykryć resztą masy.polożyć na to drugą część ciasta i polać polewą najlepiej z kawałkami orzechów.
SMACZENEGO