Witam Mamam
mój syn był przez 2 lata na diecie bezglutenowej nie jest to co prawda to, samo bo musiała wykluczyć mu z diety nie tylko pszenice ale także żyto jęczmień kasze i wszystko co zawierało gluten Piekłam wiec z mąki ziemniaczanej i kukurydzianej ( przepisy podałam na forum w diecie bezglutenowej ) jeśli chodzi o mąkę kukurydziana to mam bardzo złe doświadczenie natomiast o innych mąkach które wymieniła trudno mi się wypowiedzieć
Radzę jednak poszukać sklepu ze zdrowa żywnością są tam gotowe mieszanki CSB lub pod inna nazwa SFCM jest mieszanka sojowo-kukurydziana z której można smażyć racuchy , piec biszkopty, kruche ciastka ,chleb, bułki Mieszanka jest naprawdę bardzo dobra od kiedy zaczęłam ja używać skończył się mój problem z nieudanym pieczywem .Jeśli chcesz mogę przesłać kilka przepisów z użyciem tej właśnie. mieszanki
Pozdrawiam :D