Składniki:
9 płatów ciasta lasagne,
40dag mielonego mięsa,
2 marchewki,
1 cebula,
2 łyżki koncentratu pomidorowego,
4 pomidory,
sól, pieprz,
olej,
2 łyżki mąki,
1/4 l mleka,
po 10 dag
masła i żółtego sera,
czosnek,
1.Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać mięso, podrumienić, wymieszać z koncentratem, przyprawić ząbkiem czosnku, solą i pieprzem.
2.Masło rozgrzać w rondelku, wsypać mąkę, przesmażyć, NIE doprowadzając do zarumienienia, dodać mleko, podgrzać, ciągle mieszając, przyprawidz do smaku.
3. Podgotować płaty lasagne, osączyć,żaroodporne naczenie nasmarować olejem,położyć warstwę ciasta, farsz,sos beszamelowyi plastry pomidorów, przyprawić.
4.W ten sposób ułożyć warstwami pozostałe składniki, wierzch polać sosem, ułożyć plastry pomidorów,posypać startym serem, zapiekać ok.20 min.w 180st.C
SMACZNEGO! :wink: