Skocz do zawartości

modliszka

Smakowicze
  • Postów

    8
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Osiągnięcia modliszka

Żółtodziób

Żółtodziób (2/14)

  • Pierwszy post

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Tak, smażone na masełku są wspaniałe, złociste, podpieczone, chrupiące.... hmmm, fajnie, że jest tylu wielbicieli pierogów. A jakie pamiętacie nadzienia z dzieciństwa?
  2. Olusia, ja mrożę najpierw na nacce osobno, a pózniej wrzucam do woreczka lub pudełka razem. Mroże obgotowane pierogi, wiem, że niektórzy mrożą surowe. Czasem jak najdzie mnie ochota na pierogi z oryginalnym nadzieniem, którego nie umiem sama zrobić ide do pierogarni (w poznaniu na wrocławskiej jest niezła) i podpatruje :razz: obecnie szukam przepisu na nadzienie z kurczakiem, pieczarkami i serem... jakby ktoś miał, to prosze o pomoc.
  3. To prawda! Jadłam niedawno w jednej z poznańskich restauracji (na Wrocławskiej, nazwy nie podam) bardzo dobre pierogi ze szpinakiem i z feta z pieca:) pychota, do tego sos koperkowy... swoją drogą to jeszcze nie robiłam pieczonych pierogów.
  4. Prawda, lepienie pierogów bywa męczące, a mrożone, to nie to samo...
  5. Pierogi są daniem, które znają chyba wszyscy. Jakie najbardzie lubicie, z czym je jecie?
  6. Też bym zjadła pierogi, bo uwielbiam :) Wczoraj miałam kotlet z kurczaka zapiekany z ananasem i żółtym serem. kalorycznie i cudownie smacznie:)
  7. mam kilka takich miejsc, lubię kuchnie jak u mamy :) szczególnie kocham pomidorową, placki ziemniaczane i pierogi. Niestety często brak czasu na przygotowanie takich pyszności, a moja mama mieszka na drugim końcu Polski i niestety obiadki u niej odpadają...
  8. modliszka

    Jedzenie Na Mieście

    Zgadzam się z tym! Ja akurat jestem z Poznania i znam miejsca, gdzie mozna zjeśc na mieście smaczne jedzenie tańsze i na pewno w podobnej cenie co kebab. Jeśli chodzi o wybór miejsca, gdzie zjem, to kieruję się ceną, ale atmosfera jest równie ważna. Nie przepadam za plastikowymi widelcami. Lubię tanie restaurację z domowym jedzeniem.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.