Skocz do zawartości

Anna22

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    99
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    2

Ostatnia wygrana Anna22 w dniu 22 Września 2018

Użytkownicy przyznają Anna22 punkty reputacji!

Informacje o użytkowniku

  • Lokalizacja
    Szczecin

Osiągnięcia Anna22

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

2

Reputacja

  1. Anna22

    Cytrynówka

    Do mojej cytrynówki nie dodaje się ani kropli soku z cytryny. Cały aromat cytrynowy i kolor pochodzi właśnie z skórki od cytryn. W przepisie mychulca używa się całych cytryn więc i soku ale też ze skórkami - ten przepis wypróbuje w najbliższym czasie.
  2. Jolciu ciasto bardzo smaczne:!: Choć masę zrobiłam z budyniu czekoladowego , przez co jest troszkę jaśniejsza a dodatki do masy były też zmienione bo dodałam tylko rodzynki , troszkę orzechów i pokrojone w kosteczkę dwa banany. Ciasto wszystkim bardzo smakowało a szczególnie kokosowa góra i krem.
  3. Kaju ja strasznie boje się robić ciasta drożdżowe a to ciasto jak napisałam wyżej jest łatwe i jeżeli osobie tak mało doświadczonej w robieniu ciast drożdżowych jak ja , to ciasto wyszło to i Tobie wyjdzie. Ser należy rozprowadzić na cieście a na ser kłaść dżem. Na linku , który podała Justynka jest wszystko pięknie pokazane. Polecam Ci jeszcze https://www.smaczny.pl/forum/Drozdzowka-Bez...ania-t3093.html to placek drożdżowy z przepisu Iny piekłam go już wiele razy i zawsze wychodził.
  4. I ja skusiłam się na warkocze .Są smaczne i łatwe w zrobieniu. Jedyny problem jaki miałam to - przeniesienie ich na blachę, ale przy pomocy męża udało się . Justynko świetny przepis.
  5. Ja właśnie skończyłam smażyć , jednego jeszcze ciepłego zjadłam. Wyszły ładne a co najważniejsze dobre. Moje pierwsze samodzielnie zrobione pączki - jestem tak zadowolona ,że mam ochotę wyjść przed dom i wszystkim o tym mówić.Justynko dziękuje za dobry przepis i trzymanie kciuków .
  6. Elusiu wydaje mi się ,że sposób z wodą jaki podała gabi-ostra jest najlepszy. Moja babcia zawsze przed gotowaniem mleka przepłukiwała go właśnie zimną wodą by się mleko nie przypaliło, a by nie wykipiało na dno garnka wkładała fajansowy spodeczek, zresztą do dziś tak robi.
  7. Marro sałatka naprawdę pyszna POLECAM. Zrobiłam wersje z majonezem i wkroiłam czerwonej papryki dla koloru.
  8. Anna22

    Ptysie Serowe

    1/4 litra wody 10 dag masła 15 dag mąki 5 jaj 10 dag startego sera żółtego sól, pieprz, gałka muszkatołowa olej do smażenia W garnku gotujemy ćwierć litra wody z masłem.Gdy woda zawrze wrzucamy mąkę i energicznie mieszamy nie gotując do momentu aż ciasto odstaje od rondla i drewnianej łyżki. zdejmujemy z ognia i kręcimy jeszcze minutę. Wrzucamy kolejno jaja , każde dokładnie mieszając w cieście.Potem dodajemy starty ser , sól, pieprz i trochę gałki. Ilość przypraw zależy od naszego smaku i gustu. Ciasto powinno być gładkie. za pomocą łyżki bierzemy małe porcje ciasta i smażymy w głębokim tłuszczu. Usmażone wykładamy na papierowy ręcznik.
  9. Resztka wczorajszej gulaszowej i pierogi leniwe.
  10. Anna22

    Cytrynówka Inaczej

    renigliwice mam pytanie czy mleko ma być przegotowane ?
  11. Anna22

    Moja Kopenhaska

    Agusiu jestem pełna podziwu GRATULUJE!!!!
  12. Pysznie się zapowiada . Uwielbiam kapustę pekińską a i paluszkami krabowymi nie gardzę i jeszcze dziś spróbuje tej sałatki.
  13. Justynko przepis wydrukowałam i postanowiłam usmażyć w tym roku samodzielnie pączki. Troszkę się boję bo nigdy tego nie robiłam , raz tylko przy pomocy babci usmażyłam racuchy. Mam cichą nadzieję ,że może nie będzie tak źle.
  14. Anna22

    Moja Kopenhaska

    Dieta dla mnie wygląda na trudną i pełną wyrzeczeń. Ale niedawno sama traciłam poświąteczne kilogramy i dlatego wiem jaka to ciężka praca i że bez silnej woli i wsparcia nie osiągniemy celu. Agusiu trzymam kciuki za Twoją dietę.
  15. Anna22

    Nowość-masa Karmelowa

    Z upieczenia niektórych ciast rezygnuje bo przeraża mnie to kilkugodzinne gotowanie puszki z mlekiem. Kupienie gotowej masy jest dla mnie bardzo wygodnie. Basga dziękuje za podpowiedź.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.