Skocz do zawartości

agnieszka

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    159
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Kontakt

  • Gadu-Gadu
    4340282

Ostatnie wizyty

17543 wyświetleń profilu

Osiągnięcia agnieszka

Współtwórca

Współtwórca (7/14)

  • core_badges_ Unikat
  • core_badges_ Unikat

Najnowsze odznaki

1

Reputacja

  1. niestety aby zrobić róze z kremu musisz miec specialna koncówke przez ktora wyciska sie krem .Nigdy nie spotkalam jej w sklepach ,koncowke ma splaszczoną i zarazem lekko zaokragloną...no i raczej jest metalowa. Ta koncowka wyciaskasz bezposrednio platki Rózy..formujac ją według upodobań.Mysle ze jednak ciezko ci to bedzie zrozumiec...musialabys zobaczyć....jak to sie robi...moze kiedys zmobilizuje sie i zamieszcze tu zdjecia...pozdrawiam
  2. Ja mimo wszystko polecam kremy budyniowe...sa bezpieczne i nie za tłuste...robie takie i maja bardzo duze powodzenie.Na litr mleka uzyj 3 budynie ..najlepiej niemieckie waniliowe i łyzke maki pszennej no i 1 szkl cukru...ugotuj jak budyn i po ostudzeniu utrzyj z 2 kostkami masła...a ze smakami mozesz fantazjowac...pozdrawiam
  3. osobiscie na torty weselne uzywam białej polewy z Wiepola gotowej..jest oki...pozdrawiam
  4. agnieszka

    POLEWY

    robie podobnie..1 kostke masła 1 szkl cukru,3 łyzki kakao i trzy łyzki wody ..i zagotowuje...jak chcesz gesciejszą to dodaj wiecej kakao....polewy wychodzi duzo wiec jesli tyle nie potrzepujesz pomniesz proporcjonalnie..pozdrawiam..
  5. zazdroszcze ci siły w rekach :lol: mnie by ręka odleciała chyba....pozdrawiam...
  6. mam,mam,mam :lol: kupiłam....dzieki wszystkim za pomoc :lol:
  7. dzięki...może akurat....pozdrawiam
  8. Witajcie.Mam problem .Moze ktoś zna firmy ...moga być wysyłkowe majace sprzet gastronomiczny.Konkretnie chodzi mi o dobry mikser lub zagniatarke do ciasta.Odpadaja zwykle miksery.najlepiej o mocy ok 1000.z misą lub dwiema co najmniej 5 litrowymi.Miałam dwa takie i niestety nie polskie i mam problem z częsciami.Bardzo prosze ...jesli ktos zna adres takiej strony lub moze mi doradzić gdzie można coś takiego kupić....pozdrawiam
  9. agnieszka

    Ryż żółty

    ja robie na ciepło sałatke ryzową i dodaje przyprawe curry...jest żółta i nadaje ciekawy smak...polecam...
  10. agnieszka

    Opadajaca Beza!

    przypuszczam ze pieczesz ją w zbyt wysokiej temperaturze.Zmiejsz temperature a pod koniec jeszcze bardziej zmniejsz ...na 50 stopni...by ja wysuszyć. Powinna sie udać.nie piszesz o jaką beze chodzi...czy na ciescie czy o ciastka...
  11. po pierwsze..tęzniejąca galaretka to taka która powiedzmy ma konsystencje gestej smietany...nie lejaca sie i nie stwardnieta.Po drugie jak wylejesz mase z serem poczekaj az stwardnie ...dopiero potem wylej tęzniejąca galaretke.Osobiscie czesto stosuje metode gdy dodaje zelatyne do czegos to poprostu ją chartuje ...czyli najpierw dodam troche smietany lub sera do niej ,,,wymieszam....i wlewam dopiero do masy...powodzenia...
  12. Poszukaj w dziale...WASZE PRZEPISY...na tej stronie a znajdziesz tam bardzo dobry przepis na pizze.Nie mam czasu Ci go szukać...ale jest napewno.Domyślisz sie ze to ten bo dostał duzo pozytywnych opinii.Osobiście go wypróbowałam i jest super.....pozdrawiam,,,
  13. sama gotuje wiecej puszek naraz i w lodowce mi to stoi bardzo długo ...a jak potrzebuje szybkie ciasto to tylko wyjmuje karmel i ucieram...bez obawy ...mozesz nawet pare tygodni trzymac go w lodowce.Tylko przed ucieraniem wczesniej go wyjmij z lodowki aby nie był za zimny...<zasada rownosci temperatur składnikow kremu>pozdrawiam...
  14. witaj..utrzyj karmel ...zimny z kostką masła.Pamietaj ze puszke musisz gotowac około3 godzin...pozdrawiam...agnieszka
  15. Iwonka...proponuje abyśprzejrzała dobrze ;SMACZNEGO;a znajdziesz tam super przepis nad ktorym dyskutowalismy....naprawde go polecam,nigdy nie lubilam robic pierogów.Ale odkad zdobyłam ten przepis naprawde robie to z ochotą....pozdrawiam..
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.