Skocz do zawartości

szanti

Smakowicze
  • Postów

    72
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O szanti

  • Urodziny 05.05.1978

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Podkarpacie
  • Zainteresowania
    [URL=http://www.glitteryourway.com][IMG]http://img300.imageshack.us/img300/2871/glitteryourwaycdeb3b66fw9.gif[/IMG][/URL]

Osiągnięcia szanti

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. szanti

    Ogórki Z Ketczapem

    Dziekuje bardzo za odpowiedz ;)
  2. szanti

    Ogórki Z Ketczapem

    A czy zalewe trzeba zagotowac i gorąca zalewac czy bez gotowania tylko wymieszac i zalac ???
  3. kupiłam raz właśnie w tortowni ten lukier plastyczny . Karzdy z nim sobie poradzi bez problemu :razz:
  4. Mysle ze pomocny moze byc ten link http://www.naszakafejka.fora.pl/torty-torciki-t255-495.html jest tu torcik bardzo prosty na autko :razz:
  5. Ino nie masz za co przepraszac :wink: Ja to tylko dla sprostowania napisałam i przyznaje ze Basia ma swietne pomysły :grin:
  6. basiu mase trzeba nakładac zaraz po zrobieniu bo z czasem zrobi sie gesciejsza konsystencja i bedzie ciezko ja uformowac. Przy krojeniu masa jest w porzadku tylko zalezy od ciasta (biszkopt i tego typu ciasto kroja sie dobrze ale ciasto na oleju i kruche nie polecam) . Wtedy ciezko pokroic ze wzgledu na konsystencje tak rózne. Jesli natomiast chodzi o to czy smarowac ciasta pod ta mase to bywa róznie gdy ciasto jest dobrze nasaczone to nie trzeba ale delikatnie nie zaszkodzi. :razz: Natomiast ta masa nie jest do długiego przetrzymywania na torcie czy placku ( tak do 3 dni zachowuje swoją ładnosc) :grin: No i napewno nie bedzie tak idealnie trzymac sie przy krojeniu-niestety cos za cos :wink: Ładnie wygląda .
  7. Na ciasta wykanczane taka masamówi sie ze sa w stylu angielskim. Ja z moimi dzieciaczkami robiłam na dzien mamy serce taką metoda
  8. INO TORT MOTYL BYł UPIECZONY WEDłóG PORAD BASI A TEN LALKA BARBI TO MOJA FANTAZJA :wink:
  9. oto przepis 450 g marsmallows bialych 1 kg cukru pudru 3 lyzki wody Pianki stopic w kapieli wodnej, dodac polowe cukru i wymieszac. Nastepnie dodac pozostaly cukier i ugniesc na elastyczna mase. Mozna dodac barwnik spozywczy. Masa ma konsystencje plasteliny, swietnie lepi sie z niej ozdoby do tortow _________________ Podała go Julia na stronie http://www.naszakafejka.fora.pl/masy-do-de...i-t1036-15.html
  10. Dziekuje bardzo :wink: ciesze sie ze sie podoba (to był mój debiut w tego typu tortach) basqa to masa z pianek marsmalla. Jest bardzo plastyczna i do tego typu tortów rewelacyjna.
  11. A tu tył sukni :wink:
  12. Tak to własnie był tak robiony tort jak opisuje to basqa :wink: A to tort który zrobiłam na 6 urodzinki mojej córci
  13. Ja robie tak takie buraczki 4 buraczki surowe zetrzec na tarku (grube oczka), podlac wodą,troszke posolic i gotowac do miekkości (ok 1/2 godziny). Szybko odcedzic wlac octu (3-4 łyzki) . Do smaku cukru. Smietane rozrobioną z maka (3 łyżki śmietany+1 1/2 łyzki maki) Wymieszac i zagotowac (cały czas mieszajac) Jeśc na ciepło
  14. szanti

    Dekorowanie Ciast

    Do dekoracji można też użyc listków czekoladowuch własnej roboty(bardzo efektownie wyglądaja) :arrow: Smarujemy rozpuszczona czekoladą umyty listek czekamy aż czekolada zastygnie i delikatnie odrywamy prawdzimy listek od czekoladowego. Polecam posmarować lewą strone listka ze względu na leprze linie(chodzi o wzorek jaki wyjdzie na czekoladowym listku)
  15. Bardzo dobry ten kurczak ( a raczej indyczek :arrow: ) ja użyłam piersi z indyka. dziekuje za przepis. Fotke wstawię wieczorkiem
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.