Skocz do zawartości

margheritac

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    115
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O margheritac

  • Urodziny 10/09/1976

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    italia

Osiągnięcia margheritac

Doświadczony Forumowicz

Doświadczony Forumowicz (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. nie ma za co. :?: dzieki za uzupelnienie przepisu.
  2. ale ile bialek?
  3. margheritac

    Roczek

    Witam wszystkich moj synek 20 wrzesnia bedzie mial roczek a ja juz mysle jaki torcik moglabym mu przygotowac aby mogl go zjesc razem z kolegami ze zlobka... Czy mozecie mi pomoc co mozna zrobic dla takich maluchow????
  4. a z ilu jajek jest ten biszkopt? z 8 bedzie ok na litr smietany?
  5. witam, ja to ciasto robilam zawsze z jablkami i jest swietne. Przede wszystkim dla milosnikow budyniu. Polecam.
  6. czesc Ewciu mam nadzieje ze i tak Ci smakowala nawet zmodyfikowana.....
  7. Witam :D Masz racje ze to doskonale ciasto na letnie popoludnie przy kawie. Jest bardzo lekkie i "wchodzi ladniutko do brzuszka". odpowiadam: 1. ja uzywam dwie male puszki 2. mysle ze to bez roznicy ale ja zawsze biore w plastrach 3. UWAGA! Sokiem nasaczam biszkopt to takie wazne a nie napisalam!!!!!!!! 4. kokos zwykly biszkopt podalam wg przepisu ale ja zawsze robie swoj wyprobowany przepis na biszkopt i zmniejszam ilosc maki ktora zastepuje kokosem....
  8. Super babka, smaczna i zapach przepiekny przy pieczeniu. tylko jak zwykle cos nabroilam bo owszem pieknie mi wyrosla ale tez mocno pozniej opadla:-( moze za szybko wyjelam z pieca? nie mam pojecia, ale jest pyszna i tak wiec polecam
  9. Przyznam sie szczerze ze ani ja ani moja mama nigdy nie probowalysmy tego przepisu z wlasnym sosem. Smakuje nam w tym wypadku ten pieczarkowy i nie tylko nam. Do mojej mamy na obiad przychodza na ta potrawe wszyscy ksieza z parafi! 🙂 :( :P :lol:
  10. masz racje, poniewaz mieszkam we Wloszech a tu czesto jadaja oliwki ja tez je dodaje dla mojego mezusia... :lol:
  11. Przepraszam alu Ciebie i wszystkich uzytkownikow. Nie przecytalam tego co napisalam i przez to ta pomylka... Zamiast k nacisnelam l i w ten sposob zamiast boki wyszlo boli... Przepraszam najmocniej i poprawiam przepis.
  12. wg uznania, ja jak robie na szybkiego daje ze skorka.
  13. Tak wskazany jest dlugi i szerszy makaron.
  14. składniki • 1 Sos grzybowy staropolski • Rosół drobiowy 2 kostki • Ziarenka Smaku (do smaku) • 700 g ziemniaków • 200 g pieczarek • 500 g mrożonego szpinaku • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 2 łyżki oliwy z oliwek • 1 łyżka masła • 100 ml słodkiej śmietany 12% • 100 g startego żółtego sera • pieprz • 1 łyżka masła do wysmarowania naczynia sposób przygotowania Ziemniaki i pieczarki oczyścić, pokroić w grube plastry. Zagotować 0,75 litra wody z kostkami rosołowymi, wrzucić ziemniaki. Gotować 6 minut, wyjąć. Do tej samej wody włożyć pieczarki, zagotować, odsączyć. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę i masło, zeszklić cebulę i czosnek, dodać szpinak, dusić do odparowania płynu. Doprawić Ziarenkami Smaku i pieprzem. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem śmietany. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i układać kolejno oprószając Ziarenkami Smaku i pieprzem: ziemniaki, pieczarki, połowę sosu, szpinak, połowę sera, ziemniaki, sos. Całość posypać resztą sera. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. 200 st. C przez 25-30 minut. Czas oczekiwania: 30 minut. https://' target="_blank">
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.