Hej, zrobiłam cukinię ala ananas wg przepisu z forum. wyszła mniam mniam paluszki lizać :grin: ale mam problem co dalej? że do ciasta... ale jakiego? w jaki sposób? nie chcę jej wsadzać w galaretkę... Napiszcie mi dobre duszyczki co z nią robicie.
Kolejne nie są już tak urodziwe i proste w wykoniu. Podaję linka :
https://perfect-cake-ideas.com/documents/clown.html
Jeśli którejś sie coś uda proszę się koniecznie pochwalić!
No przeca nie robiłam sama, fotki wyszperane w necie! Zrobisz sama wg uznania i koniecznie pokaż swoje dzieło :P Ja bym miala problem z masa... bo niby jak zrobic zielona????
w sklepie widziałam zielony krem dekoracyjny schwartau, używał ktoś ? w przeciwnym razie pozostaje jedynie barwnik spożywczy.
zdjęcia oczywiście nie są moje, sciagnięte z googli ( żeby nie bylo :P)
Zdecydowanie najłatwiej będzie posłuzyć się biszkoptem, kształty jak na zdjęciach. Wybierałam z google images takie proste do zrobienia. Udekorowałam bym zielonymi drażetkami albo cienka warstwa galaretki. I koniecznie dołozyłam bym czerwony jęzor.
aa nie umiem wstawic obrazków!
umiem :P
Mhmm taki do ręki? Mam brauna i jak dla mnie mało poręczny. Chyba jestem tradycjonalistką... miksera wciąż nie mam a tu tyle dobrych ciast do pieczenia...
Też lubie robić kokosanki.
Zastanawiam się, czy ciasto rozsmarowane na calej blaszcze i upieczone jako cienki placek mogłoby stanowić warstwę w biszkopcie z masami? nie będzie się za bardzo łamać przy krojeniu?
jak myślicie?