Skocz do zawartości

Kaliope

Aktywni Smakowicze
  • Postów

    627
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    10

Ostatnia wygrana Kaliope w dniu 5 Lutego 2018

Użytkownicy przyznają Kaliope punkty reputacji!

O Kaliope

  • Urodziny 22.10.1985

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Nowy Tomyśl
  • Zainteresowania
    kultura, sztuka, psychologia, literatura piękna, muzyka, poezja, kulinaria, pastele

Ostatnie wizyty

29552 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Kaliope

Kompetentny

Kompetentny (10/14)

  • Pierwszy post
  • Współtwórca
  • Maszyna do postowania Unikat

Najnowsze odznaki

13

Reputacja

  1. u mnie ostatnio była Karpatka :smile: p.s. witam po dłuższej przerwie :smile:
  2. O jaki ciekawy przepis, prosty, szybki i na pewno efekty smaczne :) Wypróbuję! Pozdrawiam ciepło z mroźnej Wielkopolski ;)
  3. Kaliope

    Smok Wawelski

    Dziewczyny dziękuję bardzo :) A Smok rzeczywiście baaaardzo smoooczny... no, to znaczy smaczny ;)
  4. Kaliope

    Smok Wawelski

    Upiekłam ponownie Smoka, ale tym razem z wieloma zmianami - efekt na zdjęciu. Ciasto jest wyśmienite, po prostu bajka :smile:
  5. Czy w tej babce nie należy białek ubić osobno na pianę, tak jak zwykle się to robi? Ciekawy przepis ale zastanawiają mnie te jajka ubijane w całości. Będę wdzięczna za odpowiedź :) Pozdrawiam!
  6. Dorotko kruche ciasteczka z jabłkami piekę już od dawna, ale nie zmaieszczałam dotąd przepisu.. hmm.. a może to dobry pomysł, żeby się nim podzielić :) Bo to takie ciasteczka dietetyczne, dla diabetyków, na fruktozie i z mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną wymieszaną z pszenną.. i z bezcukrową czekoladą.. Może komuś przypadną do gustu.. Ok, zamieszczę przepis jutro albo jeszcze dziś, ale trochę później :)
  7. Dorotko dziękuję za odpowiedź i Twoje uwagi :) No, to na Dzień Babci i Dziadka oprócz kruchych ciasteczek z jabłkami będą też makaroniki :) Pozdrawiam!
  8. A ja mam pytanie: co dalej po ubiciu białek? :) Gdy mam już gotową masę, nakładam łyżką na formę wyłożoną papierem, wysmarowaną tłuszczem czy jeszcze w inny sposób? Dziękuję z góry za odpowiedź :)
  9. Basiu Twoje ciasto wygląda pięknie! Cieszę się, że smakowało i mam nadzieję, że "przyjmie się" również tam, gdzie wyjeżdżasz. Dziękuję za życzenia, pozdrawiam i miłego dnia! :)
  10. Basiu życzę smacznego i przede wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT w gronie najbliższych :) Pozdrawiam cieplutko!
  11. Droga Basiu, bardzo się cieszę, że upieczesz właśnie to ciasto. Co do mleka w puszcze - myślę, że w zupełności wystarczy :) Powodzenia w pieczeniu i trzymam kciuki, aby smakowało :) Pozdrawiam serdecznie!
  12. Mam bardzo podobny przepis na pierniczki, więc nie będę go dodawać osobno, a moje tegoroczne pierniczki prezentują się tak: Pozdrawiam serdecznie Autorkę przepisu i wszystkich Smakowiczów :)
  13. Wspaniałe! Michałki to moje ulubione cukierki (tak jak krówki mleczne) - muszę koniecznie spróbować :) Dziękuję za ciekawy przepis! Pozdrawiam serdecznie!
  14. Kaliope

    Ciasto Z Delicjami

    Bardzo smacznie to brzmi :) Moja Mama ostatnio mówiła, że zjadłaby coś z galaretką, więc może zrobię Jej tą przyjemność i upiekę.. ech, ja nie przepadam za galaretką, ale raz można się "poświęcić" :) Dziękuję za przepis i pozdrawiam serdecznie!
  15. Jachu Twoje ciasto ładnie się prezentuje - najważniejsze, żeby smakowało ;) A jeśli obawiasz się pioeczenia biszkopta, to pamiętam, że kiedyś tu na smacznym widziałam przepis na "oszukany biszkopt" i nawet go nie raz piekłam.. jest bardziej "bezpieczny" niż tradycyjny, bo ładnie rośnie i nie opada. Też można go przekroić i przełożyć masą, smakuje podobnie do biszkopta, ale jest na oleju chyba, już dokładnie nie pamiętam. Warto poszukać :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.