Robiłam już różne ciasta w swoim życiu,ale tak szybkiego i prostego ciacha jeszcze nie.
Dlatego postanowiłam spróbować.Właśnie wyciągłam z piekarnika.Szybkie, smaczne, proste.Jak dla mnie pychotka :arrow: Robiłam ze śliwkami i nie obtaczałam w mące ani w cukrze i wszystko wyszło ok.
Ja robiąc te wisienki zdecydowanie przekroczyłam czas 12 godzin.
Nie miałam czasu, żeby zrobić po 12 godzinach i dlatego zrobiłam je dopiero po 24 godzinach.Jednak nic sie nie stało.
Wisienki wyszły bardzo dobre a przede wszystkim ładnie się prezentują.
Idealne do dekoracji. Zrobiłam ze 6kg i wyszło mi 7l słoików.
Przepis warty polecenia :arrow:
Wisienki wyszły pyszne :D
Mam jednak pytanko do osób, które już je robiły.
Co się stało z waszą skórką od cytryny?
Pytam ponieważ u mnie pozostała bez zmian a widzę na ostatnim zdjęciu u Dorotki, że u niej nie ma śladu po skórce!?
Iwonko wypróbowałam dzisiaj Twój przepis.
Przyznam szczerze, że na początku miałam trochę mieszane uczucia co do tego owocu.
Jednak po pierwszym kawałku wszystkie moje watpliwości się rozmyły.
Placuszek tak bardzo wszystkim smakował, że trafił na listę ulubionych ciast domowników :D
A budyń to po prostu palce lizać.
pozdrawiam.