Dymek Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2012 Znalazłem coś takiego i bardzo chętnie poznałbym przepis lub samą nazwę tego ciasta 🙂 Cytuj
Dorota Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Witaj 🙂 No ciasto wygląda extra, tylko co to jest? ;-) Wspólnymi siłami może udam mam się rozwiązać tę słodką kulinarną zagadkę :happy: Myślę tak: Spód i boki to upieczone kruche ciasto z dodatkiem kakao, potem "składamy już ciasto na zimno". Na spodzie jest masa karmelowa połączona z prażonymi np. na maśle orzechami laskowymi (siekanymi), może też są rodzynki, kandyzowana skórka pomarańczowa. Potem bita śmietana z dodatkiem serka mascarpone lub z białą czekoladą lub z serkiem homogenizowanym i żelatyną. Potem na tej masie jest wylana tężejąca wiśniowa galaretka rozpuszczona w mniejszej ilości wody niż podana na opakowaniu (może być z wisienkami). Bądź różana marmolada. A na górze jakaś pianka, coś podobnego do ciepłych lodów. Mogą być też bezy. Inne rozwiązania mile widziane, pozdrawiam 🙂 Cytuj
Dymek Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 po angielsku, ale jest https://www.taste.com.au/recipes/29359/triple+choc+cheesecake+with+salted+peanut+caramel Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi