Italian_cuisine Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2012 Dobre wino nie musi dużo kosztować sęk w tym żeby je znaleźć..... Udało mi się kupić ostatnio za 20 kilka złotych australijskie czerwone wino ze szczepu Shiraz. producentem jest Western Creek rocznik chyba 2007. Kupowałem w Auchanie. Przeszło moje oczekiwania. Porównując je z klasyką włoską np. montepulciano d abruzzo za ponad 30 zł wypada jak dla mnie rewelacyjnie 🙂 Ciekaw jestem waszych doświadczeń, czy ktoś gustuje np. w winach mołdawskich i mógłby coś zarekomendować.... Cytuj
Klucha Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Moje ulubione to wino Carmen - chilijskie, najbardziej lubię Carmenera i klasyczne Chardonnay :) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Parę lat temu kupiłem w typowym sklepie monopolowym bułgarskie wino Puszta Bor - nie wiem z jakiego szczepu było - nie byłem jeszcze wtedy tak obyty w tym temacie jak teraz ale wino było wyśmienite - niestety od tamtego czasu nigdzie nie mogę go znaleźć Edytowane 2 Lutego 2013 przez ra_szymczak Cytuj
atrix_0 Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 z tego regionu geograficznego co mołdawia można wybrać porównywalne wina bułgarskie czy węgierskie dobre wino kadarka i tokaj. ten drugi jest specyficzny, może nie każdemu podejść i jego ceny też bywają różne bo produkuje się je z rodzynek. Cytuj
basga Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2013 a mnie ostatnio posmakował koszerny Mogen Dawid za niecałe 20 zł. Cytuj
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Tylko francuskie Bordeaux :) Cytuj
Basia K Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ja z kolei nie przepadam za chilijskimi czy kalifornijskimi... Wolę włoskie,portugalskie. Lubię np.delikatne Lambrusco i Rioja. Kiedyś z Włoch przywiozłam Barbera d'Asti. Tam było dosyć tanie,gdy zobaczyłam jego cenę w Polsce trochę się zszokowałam.... Cytuj
suodka Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja bardzi lubię francuskie Beauvillone i to zarówno w wersji białej półsłodkiej, jak i czerwonej (półsłodkie i półwytrawne), oprócz tego nie pogardzę Carlo Rossi, wczoraj piłam to które należy schłodzić w lodówce, czerwone, słodkie, smakowało jak kompocik i było to dość zgubne, co potwierdzał poranny ból głowy ;-)) Cytuj
expadycja Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Może nie do końca na temat ale lubię swojskie i to robione przeze mnie Cytuj
marysi_co Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2014 Ostatnio kupuję w Lidlu wina, są dobrej jakości i w przystępnej cenie Cytuj
Gość Natalka27 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2014 najlepsze czerwone wytrawne:) Cytuj
Hitsus Opublikowano 25 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2014 Ostatnio gustuję w wytrawnych hiszpańskich. Cytuj
kurczak Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie znam się na winach, zwykle zdaję się a czyjś gustu; ) ostatnio przy okazji robienia zakupów we frisco zamówiłam dwie butelki win marka konrada, nawet dobre Cytuj
smakosz88 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Polecam zwłaszcza Brunello di Montalcino z włoskich i bardziej dostępnych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi