minia51 Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Przepyszna sałatka i tania 1 brokuł 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże pomidory obrane ze skórki majonez jogurt pieprz i sól Małe różyczki brokuła wrzucić na osolony wrzątek, gotować ok. 5 min, odcedzić, ostudzić. Jajka i pomidory pokroić w większą kostkę, dodać zimne brokuły, posolić, popieprzyć do smaku. Majonez wymieszać z jogurtem (można użyć tylko majonezu), dodać do sałatki, wymieszać. Przepis dostałam wczoraj, zaraz sałatkę zrobiłam, znikła natychmiast, więc nie wiem jak smakuje gdy wszystko się "przegryzie" Cytuj
Basia K Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Ja robię taką sałatkę z małymi różnicami. Jajka i pomidory kroję w cwiartki i zamiast majonezu robię mocno-czosnkowy sos. Cytuj
Cranberry Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Ja też dodaję sos czosnkowy (jogurt naturalny, śmietana, czosnek) ale nie mocny bo trudno iść do pracy jak sie z rana czosnku człowiek naje :D Dodaję też kukurydzę. Cytuj
MrFrodo Opublikowano 30 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2013 Robiłem kiedys podobną sałatkę. Bardzo pyszna. Cytuj
basga Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 dzięki za przypomnienie tej sałatki...zrobiłam właśnie na kolację żeby się przegryżć zdążyła i co chwila chodzę i podjadam.Trochę mi się brokuł rozgotował ale co tam... Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2013 Hmm.... brzmi smakowicie :) wszystkie składniki mam to może skuszę się i ja :mrgreen: Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2013 No i się skusiłam na tę sałateczkę :mrgreen: Prezentowała się tak: Wszystkim nam bardzo smakowała i dlatego bardzo szybko zniknęła :biggrin: Miniu bardzo Ci dziękuję za ten przepis i czekam na kolejne takie dobre sałateczki :biggrin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi