Gastrosfera Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Składniki: 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego Słoiczek koncentratu pomidorowego Puszka krojonych pomidorów (opcjonalnie) 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g) Natka pietruszki Pieprz i sól Makaron muszelki lub ryż Jak to zrobić? Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw ? marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego! Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Cytuj
Jarzebina Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2013 To już wiem, co dziś na obiadek będzie ;) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja używam często serków do dań z kurczakiem ale przyznam, że z zupą jeszcze nie próbowałem Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2013 To warto spróbować 🙂 Ja ostatnio gotowałam zupę z warzywami, pod koniec dodałam właśnie serki topione i całość zmiksowałam blenderem. Podawał ją z kawałkami boczku, bo gotowałam te warzywa na wodzie, w której gotował się duży kawałek boczku, zupka pycha :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.