Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

  • 1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
  • Słoiczek koncentratu pomidorowego
  • Puszka krojonych pomidorów (opcjonalnie)
  • 2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
  • Natka pietruszki
  • Pieprz i sól
  • Makaron muszelki lub ryż
Jak to zrobić?

Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw ? marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

post-27694-0-77025600-1355232704_thumb.j

  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

To warto spróbować 🙂 Ja ostatnio gotowałam zupę z warzywami, pod koniec dodałam właśnie serki topione i całość zmiksowałam blenderem. Podawał ją z kawałkami boczku, bo gotowałam te warzywa na wodzie, w której gotował się duży kawałek boczku, zupka pycha :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.