Gastrosfera Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Sk艂adniki: 1,5 l wywaru mi臋sno-warzywnego S艂oiczek koncentratu pomidorowego Puszka krojonych pomidor贸w (opcjonalnie) 2 kremowe serki topione MSM Mo艅ki (2x100 g) Natka pietruszki Pieprz i s贸l Makaron muszelki lub ry偶 Jak to zrobi膰? Gwarancj膮 dobrej zupy jest wywar. Mo偶emy go przyrz膮dzi膰 na bazie mi臋sa i warzyw ? marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mi臋sem gotujemy a偶 powstanie bulion. Nast臋pnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy si臋 rozpu艣ci, dok艂adamy natk臋 pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego! Dobra rada: Chcesz, by zupa by艂a jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, 偶e zmiksujesz j膮 na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Cytuj
Jarzebina Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 25 Stycznia 2013 To ju偶 wiem, co dzi艣 na obiadek b臋dzie ;) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Stycznia 2013 ja u偶ywam cz臋sto serk贸w do da艅 z kurczakiem ale przyznam, 偶e z zup膮 jeszcze nie pr贸bowa艂em Cytuj
Dorota Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 29 Stycznia 2013 To warto spr贸bowa膰 馃檪 Ja ostatnio gotowa艂am zup臋 z warzywami, pod koniec doda艂am w艂a艣nie serki topione i ca艂o艣膰 zmiksowa艂am blenderem. Podawa艂 j膮 z kawa艂kami boczku, bo gotowa艂am te warzywa na wodzie, w kt贸rej gotowa艂 si臋 du偶y kawa艂ek boczku, zupka pycha :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.