Gastrosfera Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową ? świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake. Składniki: - ser żółty 100 g - twaróg półtłusty 100 g - jogurt naturalny 2 ? 3 łyżki - orzechy włoskie łuskane 70 g - sól, pieprz do smaku - natka pietruszki do dekoracji Wykonanie: Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki. Smacznego! Cytuj
Italian_cuisine Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 ....już zrobiłem się głodny :) Cytuj
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 o jej.. świetnie brzmi. ostatnio szaleję na punkcie takich past, jadłam niedawno na imprezie pastę z czarnych oliwek. najprostsza! oliwki, ząbek czosnku, oregano, oliwa. genialne! Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Wyglada zachecajaco , zobaczymy jak smakuje Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.