tr000tyl Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 (edytowane) Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post na tym forum. Jak w temacie - pytanie brzmi: jakie patelnie polecacie? Które są najmniej szkodliwe? Słyszałem że patelnie ceramiczne są bardzo dobre. Jeśli tak to jakiej firmy? A jak wygląda sprawa z okrągłymi blachami do pizzy? Ostatnio kupiłem taką blachę w Makro - chyba jest stalowa. Co mnie w niej wnerwia to to, że po zostawieniu na noc pizzy na blasze rano pojawiły się odbarwienia i odeszła powłoka w miejscach najbardziej mokrych/wilgotnych. Pewnie nie mogę jej już używać? Chyba że z papierem do pieczenia. pozdrawiam serdecznie Edytowane 17 Grudnia 2012 przez tr000tyl Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ja do pizzy używam zwykłej blachy z piekarnika,tej która jest na wyposazeniu kuchenki. A patelnia,która mi najbardziej odpowiada (nie wiem,czy jest najlepsza,ale mi się na niej najlepiej smaży) jest mniej więcej taka..... Oops,nie potrafię wstawic zdjecia :-( Chodzi mi o patelnię z "plastrem miodu" Cytuj
minky322 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2013 Ostatnio gdzieś widzieliśmy takie urządzenie do pizzy z małymi blaszkami, kilka ich tam było. Niestety nie pamietam firmy. ;/ Wie ktoś co to takiego i jak się sprawuje w praktyce? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi