Uzytkownik1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2012 Przepis na zupę pizzę. Zupa bardzo pyszna i sycąca. SKŁADNIKI: 0,5 kg mięsa mielonego 0,5 kg pieczarek 2 średnie cebule 2 puszki pomidorów bez skórki 2 kostki bulionowe Czosnek granulowany 2 małe serki topione kremowe 2 łyżeczki przyprawy do pizzy PRZYGOTOWANIE: Na patelni podsmażamy osobno mięso, pieczarki (pokrojone na małe kawałeczki) i cebule (pokrojoną w kosteczkę). Mięso można troszkę posolić do smaku. Do garnka wlewamy 2 litry wody i rozpuszczamy 2 kostki rosołowe. Następnie wrzucamy wcześniej usmażone mięso, pieczarki i cebulę. Wszystko gotujemy 15 minut. Następnie dodajemy pomidory i serek topiony ( rozpuszczony w niewielkiej ilości zupy)dodajemy przyprawy do pizzy i gotujemy aż pomidory będą miękkie. Cytuj
aniulka Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Pierwszy raz slysze o takiej zupie ale uwielbiam pizze i napewno skorzystam :D Cytuj
Gość ciasteczkowy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2013 musi być pyszyna ;D Cytuj
Armenika Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Kolejny fantastyczny przepis na sycaca zupkę, czyli to co Tygrysy w taka pogodę lubią najbardziej. Szczególnie, że można ja ugotować wieczorem, a następnego dnia wystarczy podgrzac na obiad (wersja dla Tygrysów, co to nie mają czasu na bieżące gotowanie, a wracają do domu z pustym żoładkiem). Dziękuję za przepis, na 100% skorzystam. Cytuj
julianA Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2015 Nazwa brzmi pysznie! Przygotuję ją dla mojego chrześniaka. Może w końcu doceni moją kuchnię? :) Cytuj
kasixxx Opublikowano 18 Grudnia 2015 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2015 jeżeli zupa ma smakować jak pizza to musi być pyszna :) Cytuj
Roland Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Powiem szczerze, że mięso mielone w zupie to dość oryginalny pomysł. Tym bardziej, że do pizzy też nie dodaje się takiego mięsa, a za to brakuje tego co dla pizzy typowe, czyli sera żółtego (nie topionego) czy oregano lub oliwę. Cytuj
maguri Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Rzeczywiście oryginalna propozycja. Szkoda, że ze względu na ograniczenia nie mogę wypróbować. Cytuj
Marikka Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2016 ooo. ja też muszę ją kiedyś ugotować, na pewno jest przepyszna :) Cytuj
daryjka90 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2017 Uuuu, chyba właśnie znalazłam inspirację na mój środowy obiad do pracy xD Cytuj
kulinarnyprzemek Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2017 wie ktos moze, jaka jest kalorycznosc? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.