ra_szymczak Opublikowano 30 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2012 Składniki - 50 dag słoniny - 50 dag kiełbasy - 3 duże czerwone papryki - 50 dag pieczarek - 2 ząbki czosnku - Vegeta, pieprz, pieprz ziołowy, majeranek Wykonanie Składniki osobno zmielić, czosnek zmiażdżyć. Słoninę smażyć ok. 10 minut, dodać kiełbasę i czosnek. Smażyć 10 minut i dodać paprykę. Smażyć 10 minut i dodać pieczarki. Doprawić do smaku i smażyć jeszcze 5 minut. Gorące rozlać do słoików, które należy postawić dnem do góry Cytuj
paczek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witam:) Super przepis na wypasiony smalczyk:) Mam pytanko, czy zamiast pieczarek moga byc grzybki suszone.Mam ich sporo wiec z przyjemnoscia bym je dodala. Wydaje mi sie ze uprzednio musze je namoczyc jednak nie jestem pewna. Kazdy przepis inny. Bardzo prosze o odpowiedz. Dziekuje i serdecznie pozdrawiam:) Cytuj
Dorota Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Witaj na forum :) Myślę, że spokojnie możesz zamienić pieczarki na suszone grzybki. Tylko tak jak piszesz, że wcześniej trzeba byłoby je namoczyć, powodzenia i smacznego 🙂 Cytuj
paczek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Dziekuje za odpowiedz:) Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2013 Tak jak pisze Dorota - smalczyk na pewno nabierze wtedy lepszego smaku :) ja też przy następnej okazji wypróbuję to rozwiązanie Cytuj
emako Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Super przepis! Ale chyba faktycznie zmiana pieczarek na inne grzybki może być dobrym pomysłem;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi