Szymon Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Cześć wszystkim, Szukałem ostatnio ciekawego przepisu i natknąłem się na coś takiego "Smażone patisony". Szybko się robi, smaczne i ludzie wcinają błyskawicznie. Przepis: Składniki: 1 patison 1 jajko bułka tarta wegeta (lub coś w ten deseń) pieprz olej do smażenia Potrzebny sprzęt: nóż deska patelnia (może być z pokrywką) widelec talerz na bułkę tartą naczynie do roztrzepania jajka, np. głęboki talerz Przygotowanie: Jajko roztrzepać na talerzu, dodać pieprz i wegetę. Patisona pokroić w plastry. Wydłubać gniazda nasienne i obrać skórkę ? super łatwa czynność. Oczyszczone plastry moczyć w jajku, panierować w bułce i smażyć na złoto na rozgrzanej patelni z olejem. Smażyć z dwóch stron oczywiście Link do przepisu https://kuchnia.takieproste.pl/964/ Cytuj
Baska123 Opublikowano 8 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2013 Faktycznie może być smaczne, nigdy nie jadłam smażonego patisona. Warte wypróbowania! ;-) Cytuj
martaskowronek26 Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 Uwielbiam patisony :D Kolejny smak z dzieciństwa, ale smażonych jeszcze nie jadłam :) Cytuj
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Az sobie patisony wygooglowalam, wstyd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.