Rysiek Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Witam. Mam problem z pieczeniem tortu bezowego. Po upieczeniu krążka bezowego nie można go odkleić od blachy, ponieważ łamie się i kruszy. Używam też papieru do pieczenia ciast i krążek bezowy przylepia się do niego (do blachy też). Co zrobić aby tak się nie działo? Cytuj
Dorota Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Witaj na forum :) Ja powiedziałabym, że najlepiej jest go jeszcze ciepłego wyjąć na papierze do pieczenia z blaszki, a z samego papieru odkleić, jak krążek jest ciepły. Ja zawsze tak robiłam. A jak jest już ostudzony taki krążek bezowy, to można go spróbować oddzielić ostrym nożem od papieru. Powodzenia 🙂 Cytuj
Rysiek Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 (edytowane) Bardzo dziękuję za poradę torcik już upieczony i zjedzony - fajne było . Edytowane 3 Lutego 2013 przez Rysiek Cytuj
Dorota Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2013 Cieszę się, że mogłam pomóc i że torcik się udał 🙂 A mam pytanko - jakim kremem były przekładane te krążki bezowe - pytam, bo mam w planie zrobić taki torcik 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi