Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z pieczeniem tortu bezowego. Po upieczeniu krążka bezowego nie można go odkleić od blachy, ponieważ łamie się i kruszy. Używam też papieru do pieczenia ciast i krążek bezowy przylepia się do niego (do blachy też). Co zrobić aby tak się nie działo?

Opublikowano

Witaj na forum :) Ja powiedziałabym, że najlepiej jest go jeszcze ciepłego wyjąć na papierze do pieczenia z blaszki, a z samego papieru odkleić, jak krążek jest ciepły. Ja zawsze tak robiłam. A jak jest już ostudzony taki krążek bezowy, to można go spróbować oddzielić ostrym nożem od papieru. Powodzenia 🙂

Opublikowano

Cieszę się, że mogłam pomóc i że torcik się udał 🙂 A mam pytanko - jakim kremem były przekładane te krążki bezowe - pytam, bo mam w planie zrobić taki torcik 🙂

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.