jestsmak Opublikowano 1 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2013 Klasyczna "sałatka pomidorowa po wiedeńsku" zawiera paprykę konserwową. W mojej wersji zdecydowałam się na świeże warzywa co okazało się bardzo trafionym pomysłem. Dla lepszego efektu wizualnego polecam użyć papryk w kolorze żółtym i/lub zielonym. Dodatkowo warto przybrać danie natką pietruszki. Składniki: 50 dag pomidorów 40 dag ziemniaków 2 strąki papryki natka pietruszki ? do dekoracji Sos: 3 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 2 łyżki chrzanu sól i pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Odstawić do wystudzenia. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne, a następnie pokroić w paski. Pomidory umyć, pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać. Z majonezu, śmietany i chrzanu przygotować sos. Doprawić sos solą oraz pieprzem, a następnie polać nim ziemniaki wymieszane z paprykami i pomidorami. Przybrać gałązkami natki pietruszki. Źródło przepisu: https://jestsmak.blog...-wiedensku.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi