aanutka Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Składniki: 4 udka z kurczaka, oliwa, sól, pieprz, papryka słodka, czosnek, 3 łyżki majonezu, łyżka ketchupu, bułka tarta Wykonanie: Udka natrzeć oliwą, przyprawami i wyciśniętym czosnkiem. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wymieszać w kubku majonez z ketchupem, posmarować udka, posypać na wierzchu tartą bułką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Z początku mięso może być trochę nakryte /np. folią aluminiową/. Kiedy zmięknie, zdjąć przykrycie i poczekać aż wierzch się zarumieni. Podawać do ryżu albo ziemniaków. Smacznego! Cytuj
bikerowa Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 robilam te udka ale szczerze mowiąc dla mnie nie byly takie pycha troche takie "mdłe" osobiście wolę juz te które tradycyjnie robiłam posypane jarzynką do mięs lub jakąś przyprawą do grilla i o wiele mniej pracy jest przy nich Cytuj
DeLarge Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 brzmi zachęcająco tylko coś ten majonez mi nie pasuje tutaj...majonez na gorąco? Cytuj
Bernimek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 DeLarge wypróbuj będzie ci smakować. Dodaję majonez pod koniec pieczenia udek - smaruję skórkę - jest bardziej chrupiąca. Cytuj
DeLarge Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 jeżeli pod koniec pieczenia to jeszcze sobie mogę wyobrazić ale od samego początku to jakoś nie... :mrgreen: Cytuj
asienka77 Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Robilam kilka razy takie udka.Na początek obsypuję przyprawami,a potem smaruję majonezem ,troche podpiekam,najlepiej pod przykryciem,najlepiej folią aluminiową,a pod koniec pieczenia posypuję bułką tartą i piekę do zrumienienia.Skórka jest bardzo chrupiąca. Cytuj
Gość ela35 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 :-D Moja mama robi takie udka, są przepyszne, tylko zamiast tartej bułki używa płatków Corn Flakes.Pozdrawiam Cytuj
ania Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ja równiez miałam przyjemność jeść tak przygotowane udka, zapewniam że są pyszne, to jaki jest końcowy efekt zależy między innymi jakiego majonezu i ketchupu się doda, ja używam majonezu napoleońskiego firmy mosso i ketchupu pudliszki pikantnego. pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.