Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Składniki

 

- opakowanie makaronu cannelloni

 

- kostka półtłustego twarogu ( ok. 30 dag )

 

- 30 dag żółtego sera

 

 - jajko

 

 - 2 pęczki natki pietruszki

 

 - 3 ząbki czosnku

 

 - puszka pomidorów

 

 - bazylia, oregano

 

 - sól, pieprz

 

Wykonanie

 

Żółty ser zetrzeć na tarce. Wymieszać z roztartym twarogiem.
Natkę pietruszki umyć, dokładnie osączyć i drobno posiekać. Wymieszać z farszem
serowym. Dodać jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek, wymieszać. Surowe
cannelloni napełnić farszem. Ułożyć warstwowo w naczyniu żaroodpornym .
Pomidory z puszki zmiksować. Dodać przyprawy i 100 ml wody, zalać cannelloni.
Piec pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180oC

Zdjęcie potrawy dostępne tutaj

Edytowane przez ra_szymczak

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.