Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak wiadomo śledzik lubi pływać, a w naszym kraju zawsze jest okazja do ?pływania?, a brak okazji
jest już szczególnie najlepszą okazją do świętowania i śledzikowania. Zapraszam zatem na to jakże proste i szybkie w przygotowaniu danie, które moim zdaniem powinno pojawiać się na stole nie tylko w wigilię. 

 

post-29912-0-86316600-1360503371_thumb.j

Składniki:


śledzie solone

(jedno wiaderko czyli ok. 7 płatów)

2,5 jabłka

4-5 łyżek śmietany(18%)

sól i cukier

ewentualnie natka pietruszki do przybrania

 

Przygotowanie:

 

Płaty śledziowe moczyć w wodzie kilka godzin (ewentualnie zostawić na noc). Następnie śledzie
odsączyć przekładając je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Dodać śmietanę, sól i cukier i wymieszać. Odsączone śledzie ułożyć na półmisku i polać sosem jabłkowo-śmietanowym.  Przybrać natką pietruszki i podawać. 
 
post-29912-0-10676200-1360503370_thumb.j

 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.