monika76 Opublikowano 30 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2005 Składniki : 4 serki homogenizowane waniliowe 3 galaretki - czerwona ,zielona,żółta 3 żółtka 2 lyżki cukru rodzynki owoce ( truskawki ,maliny,banany itp.) Sposób wykonania : Na pierwszą warstwę użyjemy zieloną galaretkę np.agrestową i przygotowujemy ją wg opisu na opakowaniu(przeważnie jest to 0.5 l wrzącej wody na 1 opakowanie). Rozlać ją do 10 - 12 pucharków lub szklaneczek, najlepiej przejżroczystych i pozostawić w lodówce aż całkowicie zastygną. W międzyczasie przygotowujemy drugą warstwę z żółtej galaretki.Zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy do ostygnięcia(nie dopuścić do stężenia). Z 3 żółtek i 2 łyżek cukru robimy kogiel mogiel(ubijamy na pulchną masę) Gdy galaretka będzie zimna, dodajemy do niej 4 serki waniliowe , ubite żółtka oraz rodzynki.Mieszamy do jednolitej konsystencji. Wlewamy następną warstwę i odkładamy do całkowitego stężenia. Gdy już zastygnie do każdej szklaneczki wkładamy owoce ( to, co kto lubi) np. truskawki i zalewamy( zimną galaretką) 3 warstwą, zrobioną z czerwonej galaretki.Pozostawiamy w lodówce,aż stężeją. Smacznego.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.