jestsmak Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Dodanie paluszków krabowych do sprawdzonego zestawu warzyw nadaje sałatce zupełnie nowego smaku 🙂 Składniki: paluszki krabowe dwa pomidory puszka kukurydzy ogórek długi papryka 2 łyżki majonezu sól i pieprz papryka słodka i ostra Przygotowanie: Jeżeli chcemy użyć mrożonych paluszków krabowych, najlepiej wyjąć je kilka godzin wcześniej do lodówki lub pozostawić w temperaturze pokojowej. Kiedy się rozmrożą, każdy paluszek kroić na centymetrowe kawałki. Pomidory umyć i pokroić w kostkę, a obrany ogórek w pół plasterki. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do większej salaterki, dodać 2 łyżki majonezu oraz obficie doprawić przyprawami. Całość dokładnie wymieszać. Źródło: https://jestsmak.blogspot.com/2013/02/saatka-z-paluszkami-krabowymi.html Cytuj
Rudolf Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Czytałem podobny przepis tylko paluszki były chyba gotowane, wygląda ciekawie, może wkrótce spróbuję. Cytuj
bunia11 Opublikowano 24 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2013 Jadłam podobną ale lepiej smakuje mi taka krabowa sałatka z zółtym serem i ananasem;) Smaki się ekstra przechodzą - polecam wypróbować;) Cytuj
Zuzi Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 O to moje smaki, lubię jak jedzenie ma akcent słodyczy, więc na pewno urozmaicę i dourzucę ananasa. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.