Azalka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Składniki: ok 1 kg ziemniaków, 1 cebula, całe jajko, mąka ziemniaczana, sól, pieprz Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzone przepuścić przez ręczną praskę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, doprawić przyprawami i wsypać mąkę, tyle aby powstała masa nadawała się do wyrobienia kotlecików. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego! Cytuj
Krakusia Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Robiłam je kiedyś z bardzo podobnego przepisu i dla moich domowników były za mdłe. Zaczęłam kombinować i dodałam 4 plasterki drobno pokrojonego wędzonego boczku, innym razem papryczke, innym grzyby, zielenine...Muszę przyznać, że moim chłopcom znacznie bardziej smakowały 8) Cytuj
Azalka Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Dzięki za pomysł z tymi dodatkami, u mnie pałaszują kotleciki polane ketchupem. Słyszałam jeszcze taką wersję, że można je polewać dipem np. mam przepis na dip paprykowy, ale go jeszcze nie przyrządzałam. 8) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.