Azalka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Składniki: ok 1 kg ziemniaków, 1 cebula, całe jajko, mąka ziemniaczana, sól, pieprz Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Przestudzone przepuścić przez ręczną praskę. Cebulę drobno posiekać i wymieszać z ziemniakami. Wbić jajko, doprawić przyprawami i wsypać mąkę, tyle aby powstała masa nadawała się do wyrobienia kotlecików. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego! Cytuj
Krakusia Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2005 Robiłam je kiedyś z bardzo podobnego przepisu i dla moich domowników były za mdłe. Zaczęłam kombinować i dodałam 4 plasterki drobno pokrojonego wędzonego boczku, innym razem papryczke, innym grzyby, zielenine...Muszę przyznać, że moim chłopcom znacznie bardziej smakowały 8) Cytuj
Azalka Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Dzięki za pomysł z tymi dodatkami, u mnie pałaszują kotleciki polane ketchupem. Słyszałam jeszcze taką wersję, że można je polewać dipem np. mam przepis na dip paprykowy, ale go jeszcze nie przyrządzałam. 8) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi